У Болгарії археологи знайшли унікальну колісницю

У Болгарії археологи знайшли унікальну колісницю

20.11.13 17:22 0 1012
Археологи знайшли в Болгарії фрагменти фракійської колісниці і останки двох коней, які були поховані в гробниці стоячи. Вік знахідок становить 2,5 тис. років. Двоколісну колісницю знайшли неподалік від села Свестарі на північному сході Болгарії. У похованні також було виявлено кілька прикрас, повідомляє Daily Mail.

«Це відкриття є унікальним. Дана колісниця не схожа на жодну з колісниць, знайдених у Болгарії», – розповідає представник Національного археологічного інституту при Болгарській академії наук Діана Гергова.

Пагорб, в якому була виявлена колісниця, розташований неподалік від добре відомого могильного пагорба хана Омуртага, де минулого року та ж група археологів знайшла скарб – золоті прикраси. Дослідники вважають, що коні були вбиті незадовго до того, як поховання було засипано.

Очевидно, коні привезли колісницю покатим спуском уздовж вузького проходу. Після того, як вони досягли кінцевої точки, їх убили. Тварини були запряжені, про що свідчать невеликі металеві диски. На розкопках археологи також знайшли скелет собаки, прив’язаної до колісниці. Поряд знаходилася могила воїна, якому, ймовірно, і належала колісниця. Крім того, археологи виявили обладунки, списи та мечі, а також різні зілля і засоби письма, повідомляє сайт zhelezyaka.com.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Порушень громадського ...

КОМЕНТАРІ