Депутати вкотре виступили проти чергового будівельного скандалу в Івано-Франківську

Депутати вкотре виступили проти чергового будівельного скандалу в Івано-Франківську

20.11.13 11:45 0 925
В мікрорайоні «Пасічна» громада на чолі з депутатами протестує проти скандальної забудови поблизу будинку 126 на вул. Галицькій. Щоб уберегти зелену зону від чергової багатоповерхівки активісти встановили дитячий майданчик. На місце події прибули народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків та депутат міської ради Наталія Голодюк, щоб допомогти мешканцям відстояти право на сквер.

Чи не єдина зелена зона в мікрорайоні стала ласим шматочком для однієї із будівельних компаній. Для ведення робіт на земельній ділянці, оренда якої добігає кінця, забудівник вирішив оминути міську раду та озброївшись рішенням суду, вирішив приступати до будівництва. Щоправда громада активно взялася протестувати. Підтримали громаду й депутати міської ради від фракції ВО «Свобода», а Руслан Марцінків посприяв у встановленні дитячих ігрових споруд та навіть заявив, що встановить табличку із написом «Громадська приймальня народного депутата». Це за словами Руслана Марцінківа може зупинити будівельне свавілля.

«Івано-Франківська міська рада жодного разу не надавала дозвіл на будівництво на даній ділянці. Все чим керується забудівник – це рішення судів, хоча навіть генеральним планом міста тут передбачена зелена зона. До мене звернулися жителі прилеглих будинків з проханням посприяти у встановленні дитячого майданчика і я підтримав цю ініціативу», - зазначив народний депутат Руслан Марцінків.

Депутат міської ради Наталія Голодюк, обрана на цьому мажоритарному окрузі, наголосила, що позиція міських депутатів також одностайна – територія має залишитися сквером. «Ще минулого року ми ініціювали відведення цієї земельної ділянки під сквер, але так як рішенням суду вона ще перебуває в оренді, нам поки що не вдалося цього зробити. Але по закінченні терміну оренди ми знову ініціюватимемо це рішення», - запевнила депутат.

Натомість забудівник запевняє, що має право на зведення будинку і таки планує втілити його в життя всупереч позиції громади.

Очевидно, боротьба триватиме. Поки що у суботньому поєдинку жителі здобули перемогу: з вікон своїх будинків вони бачать ігровий майданчик. З метою захистити ново встановлені споруди громада навіть розробила графік чергувань біля майданчика.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ