У Львівській області червоноградські правоохоронці виявили два факти незаконного зберігання зброї

У Львівській області червоноградські правоохоронці виявили два факти незаконного зберігання зброї

20.11.13 11:16 0 823
Відповідно до програми протидії незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та радіаційних матеріалів в Червоноградському МВ ГУМВС України у Львівській області з 1 по 30 листопада 2013 року проходить оперативно-профілактична операція «Зброя-вибухівка». Метою операції є запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки, виявлення та перекриття каналів їх надходження в злочинне середовище.

В ході операції, оперуповноважений сектору карного розшуку, біля річки Західний Буг в місті Червонограді, виявив та вилучив в поліетиленовому пакеті 3 шахтні детонатори і батарейку у 34-річного раніше судимого місцевого мешканця.

За словами чоловіка, дані предмети він знайшов на території однієї із шахт. Він знав про те, що це шахтні детонатори, оскільки навчався на підземного електрослюсаря.

Цього ж дня, дільничний інспектор Соснівського МВ міліції виявив та вилучив пістолет з написом «Анікс» у 43-річного непрацюючого місцевого жителя.

Як пояснив останній даний пістолет він знайшов на смітнику та носив із собою з метою захисту. Здати його у міліцію чоловік наміру не мав.

За даними фактами порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Червоноградський МВ нагадує, що відповідно до ст. 263 КК України за незаконне поводження із зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами передбачається кримінальна відповідальність, але згідно ч.3 вказаної статті, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Оксана Козачок

Помічник начальника

Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Соколовський: «У ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ