В Житомирській області у кожному районі планується створення центрів соціальної підтримки дітей і сімей

В Житомирській області у кожному районі планується створення центрів соціальної підтримки дітей і сімей

20.11.13 10:51 0 864
19 листопада у Житомирі відбулася 17 сесія обласної ради шостого скликання. Перед початком роботи сесії голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук закликав депутатів до конструктивного діалогу та пошуку шляхів для досягнення компромісу. Сергій Миколайович наголосив на потребі прийняття таких рішень, які дозволять Верховній Раді України внести зміни до чинного законодавства або ухвалити необхідні нормативно-правові акти, аби кожен громадянин нашої держави мав можливість вирішити усі свої проблеми і відстояти власні права. Очільник області, зокрема, зазначив: «Ми не повинні політизувати питань, які можна вирішити вже а тим більше ми зобов’язані виправдати довіру людей, інтереси яких ми представляємо».

Перед початком розгляду питання про внесення змін до обласного бюджету на 2013 рік директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко доповіла про те, що в обласному бюджеті вдається раціонально розподіляти всі кошти, внаслідок чого досягнуто збалансованого фінансування різних галузей та напрямків діяльності. Депутати підтримали всі запропоновані зміни, які стосуються розподілу коштів, передбачених обласним бюджетом на 2013 рік.

Під час обговорення питань комунальної власності найбільше дискусій викликала ситуація, що склалася навколо комунального закладу «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» Житомирської обласної ради. Для того, аби прийняти рішення про подальшу долю цього закладу, депутати поспілкувалися із його працівниками та запросили до зали одного із вихователів центру «Родина».

Перед присутніми виступила директор служби у справах дітей облдержадміністрації Олена Савельєва, яка розповіла, що на разі у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» перебуває 5 дітей, а до штату включено 48 працівників. Цей заклад було створено у 2006 р., і на той час він був заповнений майже на 100%. Зараз подібні центри функціонують у Житомирі та Коростені, в яких реабілітацію проходить майже 50% вихованців від загальної кількості дітей, що можуть тут перебувати. Олена Олегівна звернула увагу на те, що державна політика у сфері захисту сімей з дітьми постійно вдосконалюється. Доказом цього стало збільшення кількості фахівців із соціальної роботи, які опікуються сім’ями з дітьми. Таким чином, якщо в родині виникають проблеми, вони одразу вирішуються, що фактично не вимагає процедури проходження дітьми соціально-психологічної реабілітації у спеціалізованих закладах.

Олена Савельєва наголосила на тому, що з 2014 р. в кожному районному центрі планується створення центрів соціальної підтримки дітей і сімей. Саме тому після припинення роботи центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» шляхом ліквідації будуть розроблені рекомендації для Овруцької районної ради для його переформатування у центр соціальної підтримки дітей і сімей.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук запевнив працівників центру «Родина» у тому, що вони не втратять свої робочі місця, а зміна профілю роботи цього закладу дозволить їх зберегти. Після обговорення питання депутати обласної ради проголосували за припинення роботи центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Родина» шляхом ліквідації.

Під час роботи 17 сесії обласної ради шостого скликання депутати розглянули та прийняли ряд важливих питань, які стосуються ключових сфер життєдіяльності нашого регіону. Народним обранцям вдалося досягти порозуміння і уникнути конфліктів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Єгипті поновлюються ...

КОМЕНТАРІ