У Рівненській області у Гощанському районі сільська рада незаконно розпорядилася землями сільськогосподарського призначення вартістю 1 млн грн

У Рівненській області у Гощанському районі сільська рада незаконно розпорядилася землями сільськогосподарського призначення вартістю 1 млн грн

20.11.13 14:42 0 941
У ході прокурорської перевірки виявлено факт незаконної передачі службовими особами однієї із сільських рад Гощанського району в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 38,2 га, вартістю понад 1 млн. грн.

Встановлено, що службовці сільради, порушивши вимоги Земельного кодексу та Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", незаконно, без складення документації із землеустрою та винесення питання на розгляд сесії передали підприємству на підставі договору оренди зазначену земельну ділянку, незважаючи на те, що вона відноситься до земель резервного фонду сільськогосподарського призначення (рілля) та знаходиться за межами населеного пункту (тобто право розпоряджатись нею належить тільки органам держземагенства в області).

Прокуратурою Гощанського району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.365 КК України (перевищення службових повноважень). Триває досудове розслідування. Разом з тим прокуратурою до Господарського суду Рівненської області направлено позовну заяву в інтересах держави в особі Головного управління Держземагентства в Рівненській області про витребування вказаної земельної ділянки з чужого володіння.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопілля: голова ...

КОМЕНТАРІ