Рівненщина: пішохід - бережи життя!

Рівненщина: пішохід - бережи життя!

20.11.13 18:02 0 1030
Останнім часом усюди можна зустріти багато нарікань на водіїв автотранспортних засобів за те, що вони часто порушують Правила дорожнього руху. Однак не тільки вони є винуватцями ДТП, є ще одна вагома категорія учасників дорожнього руху, яка досить суттєво впливає на стан аварійності – це ПІШОХОДИ!

Саме вони порушують правила не рідше, а, можливо, навіть і частіше за водіїв, тим самим піддають небезпеці як себе, так і тих же водіїв автотранспортних засобів.

Для прикладу, візьмемо випадок, який стався нещодавно в місті Рівне. Молода мама, тримаючи за руку свою малолітньою дитину, щоб зекономити кілька хвилин свого часу, намагалася перейти через дорогу з інтенсивним рухом. Вона не звертала уваги ні на що: ні на машини, ні на ті сигнали, що подавали їй водії. Причому за 50 метрів від ділянки дороги, яку перетинала жінка, знаходився пішохідний перехід. І лише завдяки працівникам ДАІ, які вчасно попередили про можливі наслідки такого порушення, жінка усвідомила свої дії, розвернулася та пішла до пішохідного переходу. І такі випадки непоодинокі.

Дорослі люди з відповіддю першокласника «я більше так не буду», навіть не замислюються над тим, що бездумно переходячи дорогу, за 25 метрів від підземного переходу, свідомо підставляють себе автомобілям, які проїжджаюють.

І навіть, коли поряд чергують працівники Державтоінспекції, котрі слідкують за виконанням правил дорожнього руху його учасниками – у деяких людей вистачає неповаги не тільки до людей у погонах, а й до самих себе.

Вони нахабно «пруть» через дорогу, витанцьовуючи та підстрибуючи перед капотами машин. Їх не лякають штрафи, травматологічні пункти та навіть морги. Вони порушують, бо так скоріше.

Лише за 10 місяців поточного року в області сталося 104 ДТП за участю пішоходів. Закриті та відкриті черепно-мозкові травми, переломи, гематоми — це лише у тих, кому «пощастило». За вказаний період на Рівненщині під колесами автотранспорту загинуло 22 пішоходи, 94 – травмовано. Працівники ДАІ б’ють на сполох, адже майже половина із цих ДТП сталася саме з вини пішоходів.

Особливо небезпечні на дорозі - нетверезі пішоходи, коли їх свідомість затьмарена оковитою.

Причиною шести дорожньо-транспортних пригод, які зареєстровані на дорогах Рівненщини, в яких постраждали пішоходи, став вжитий ними алкоголь. Варто нагадати таким людям, що за перехід дороги у невстановленому місці та ще й перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 170 грн.

Чи зайвими є ці гроші у вашому гаманці? Всім відомий вислів «Здоров'я — не купиш», доречний у кожній такій ситуації.

Державтоінспекція вкотре закликає пішоходів — не нехтуйте вимогами Правил дорожнього руху, на дорозі в першу чергу поважайте себе, та бережіть своє здоров’я та життя.

Прес-служба ВДАІ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Порушень громадського ...
Наступна новина: Закарпаття: на Мукачівщині ...

КОМЕНТАРІ