Житомирські правоохоронці не дозволили чоловіку, звинуваченому у катуванні рідної матері, втекти за кордон

Житомирські правоохоронці не дозволили чоловіку, звинуваченому у катуванні рідної матері, втекти за кордон

20.11.13 11:01 0 753
Днями на столичному залізничному вокзалі житомирські правоохоронці затримали 55-річного чоловіка, оголошеного в розшук за катування та заподіяння тілесних ушкоджень власній матері. Нині він заарештований, а кримінальне провадження направлено до суду.

На початку жовтня п.р. до Брусилівського райвідділку міліції звернулася 88-річна жителька с.Морозівки, що на Житомирщині. Старенька поскаржилася правоохоронцям, що її побив рідний син. Проте, як з’ясувалося згодом, мова йшла не про банальне насильство в сім’ї, а про тривале знущання з найріднішої людини, яке та приховувала, захищаючи сина-дебошира від покарання.

За словами заявниці, її 55-річний син полюбляє хильнути чарчину оковитої. Його нетверезого старенька боялася, як вогню, адже подальше спілкування з рідним сином для неї перетворювалося на жах. Щоразу чоловік звинувачував її у всіх своїх невдачах і брався доводити свої слова кулаками. У продовження знущань над матір’ю, мучитель змушував її вимолювати пощаду, стоячи перед ним навколішках, і навіть цілувати його взуття.

Після останнього такого випадку побита бабуся наважилася таки розповісти про свою біду правоохоронцям. Цинізм і жорстокість, з якими жила старенька тривалий час, нажахали навіть бувалих міліціонерів. Утираючи сльози, бабця зізналася, що терпіла знущання до останнього й не повідомляла до міліції, шкодуючи сина-дебошира.

Проте одразу затримати чоловіка міліціонерам не вдалося. За місцем проживання він не з’являвся і, за словами матері, мав намір виїхати на заробітки.

– Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а за фактами катування та спричинення літній жінці тілесних ушкоджень середньої тяжкості відкрито кримінальні провадження, - коментує перший заступник начальника Брусилівського РВ УМВС Володимир Чернишов. – Самого ж чоловіка було офіційно оголошено в розшук.

Не дозволити чоловікові залишитися безкарним за знущання над старенькою для правоохоронців стало справою честі. Відтак, міліціонери провели комплекс розшукових та слідчих заходів, у результаті яких таки натрапили на слід кривдника. Його затримали на залізничному вокзалі у Києві, звідки він збирався виїхати до Росії.

Як повідомив т.в.о. начальника УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, суд підтримав ініціативу міліції щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Нині матеріали кримінального провадження за ст.ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та 127 (Катування) Кримінального кодексу України передано на розгляд районного суду. За чинним кримінальним законодавством чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за повідомленням Брусилівського РВ УМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Соколовський: «У ...

КОМЕНТАРІ