Ігор Мірошниченко: «Анатолій Присяжнюк намагається викурити з території Київської области не лише українців, а, можливо, і Президента Януковича»

Ігор Мірошниченко: «Анатолій Присяжнюк намагається викурити з території Київської области не лише українців, а, можливо, і Президента Януковича»

20.11.13 12:23 0 888
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, намагаючись освоїти кошти Европейського банку реконструкції та розвитку, будує на Київщині теплоелектростанцію, що працюватиме на радіаційно забрудненій чорнобильській деревині. Про це заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко 20 листопада 2013 року, виступаючи з трибуни Верховної Ради. Він наголосив: будівництво ТЕС у смт Іванків Київської области загрожує черговим екологічним лихом, а сусідні населені пункти через жадібність можновладців можуть повторити трагічну долю Чорнобиля.

Депутат-націоналіст заявив: «Громада Іванкова не один рік бореться із владою, намагаючись не допустити будівництва. Проте держава в особі київської обласної влади (облради та облдержадміністрації), іванківської районної влади (райради та РДА) та за підтримки Іванківської міжрайонної прокуратури, Інспекції архітектурно-будівельного контролю Київської области категорично «не помічають» порушень цілої низки законів та правил при будівництві даного об’єкта. Постійні звернення громадян Іванкова до відповідних державних органів не дали жодних результатів».

Депутат-свободівець нагадав, що, відповідно до статті 16 закону «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи», будівництво нових, розширення наявних підприємств, безпосередньо не пов'язаних із забезпеченням радіоекологічного, соціяльного захисту населення, а також умов його життя та праці у зоні гарантованого добровільного відселення забороняється. Попри це, Іванківська селищна рада 18 серпня 2011 року ухвалила рішення про надання дозволу на розроблення детального плану території для будівництва електростанції, а 24 листопада 2013 року затвердила містобудівну документацію. 10 жовтня 2013 року в абсолютно незаконний спосіб рада ухвалює рішення щодо зміни цільового призначення земель під ТЕС у смт. Іванків. Попри всі звіти та негативні експертизи селищна рада наполягає на будівництві.

«У такий спосіб голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк намагається викурити з території Київської области не лише українців, а, можливо, і Президента Януковича, адже президентські хороми розташовані у Міжгір’ї – у безпосередньому сусідстві з Іванківською ТЕС. Але ми хочемо заспокоїти усіх – не треба в такий спосіб викурювати Януковича з Межигір’я, бо ми його в инший спосіб викуримо до 2015 року!. А територію Київщини чистою маємо зберегти для наступних поколінь!», – заявив народний депутат України свободівець Ігор Мірошниченко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ