Фахівці Міндоходів на семінарі у Гусятині розповіли про актуальні зміни в законодавстві

Фахівці Міндоходів на семінарі у Гусятині розповіли про актуальні зміни в законодавстві

20.11.13 20:55 0 909
Для платників Гусятинського району працівники Головного управління Міндоходів у Тернопільській області провели семінар на тему «Актуальні питання оподаткування: проблеми та шляхи їх вирішення».
Звертаючись до учасників семінару, заступник начальника Головного управління Міндоходів в області Олександр Конончук зазначив: «Як ви знаєте, цього року набули чинності важливі зміни у законодавстві. Тому на сьогоднішньому семінарі ми хочемо спільно з вами обговорити ці зміни та новації і робимо це для того, щоб ви володіли ситуацією і спокійно здійснювали підприємницьку діяльність, своєчасно і в повному обсязі виконували зобов’язання перед державою».
Із особливостями сплати авансових внесків з податку на прибуток, правилами застосування звичайних цін, оподаткуванням операцій з цінними паперами, порядком визначення доходів та витрат в окремих операціях присутніх ознайомила головний державний інспектор відділу податку на прибуток управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій ГУ Міндоходів у Тернопільській області Алла Іванчишина.
Порядок реєстрації та анулювання платників ПДВ, реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, типові помилки заповнення декларації з ПДВ, бюджетне відшкодування – питання, які роз’яснив платникам начальник управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій ГУ Міндоходів у Тернопільській області Сергій Господарик.
Заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та майнових податків та єдиного соціального внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Тернопільській області Андрій Руцький висвітлив актуальні питання оподаткування податком на доходи фізичних осіб, порядок застосування податкової соціальної пільги.
Жваве обговорення в учасників семінару викликав виступ старшого державного ревізор-інспектора відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та майнових податків та єдиного соціального внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Тернопільській області Олени Шевчишиної щодо особливостей адміністрування ЄСВ.
Про пропуск та оподаткування товарів, які ввозяться чи пересилаються громадянами на митну територію України, розповіла старший державний інспектор сектору організації митного контролю Тернопільської митниці Міндоходів Ніна Петрук.
Платників також цікавили питання екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, новації в оподаткуванні місцевих та ресурсних платежів, а також порядок розгляду звернень громадян до органів Міндоходів.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Семінар для платників ...
Наступна новина: Зареєструватися платником ...

КОМЕНТАРІ