Зареєструватися платником єдиного податку чи ПДВ буде простіше

Зареєструватися платником єдиного податку чи ПДВ буде простіше

20.11.13 21:08 0 1258
З 1 січня 2014 року новостворена юридична особа або фізична особа-підприємець, що обрала спрощену систему оподаткування або хоче стати платником ПДВ, зможе зареєструватися як така в державного реєстратора. Для цього разом з реєстраційною карткою таким особам слід подати заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування або реєстраційну заяву про добровільну реєстрацію як платника ПДВ.
Заява щодо обрання спрощеної системи оподаткування та реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника ПДВ подається державному реєстратору у вигляді додатку до реєстраційної картки. Електронна копія реєстраційної заяви, виготовлена шляхом сканування, передається державним реєстратором до контролюючих органів одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця згідно із ЗУ “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.
Вищевказані нововведення спрощують процес взяття на облік у органах Міндоходів суб’єктів господарювання. Ці зміни передбачені Законами України від 05.09.2013 р. № 441-VII “Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків” та від 05.09.2013 р. № 443-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків”.

Інформаційно–комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фахівці Міндоходів на ...
Наступна новина: З початку листопада ...

КОМЕНТАРІ