Україна взяла участь у засіданні Комітету НАТО з планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру

Україна взяла участь у засіданні Комітету НАТО з планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру

21.11.13 11:39 0 956
Перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк взяв участь у пленарному засіданні Комітету НАТО з планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру (КПНС), що відбулося 14-15 листопада 2013 року в м. Брюсселі (Бельгія).

Під час засідання були розглянуті питання щодо діяльності НАТО у сфері планування на випадок надзвичайних ситуацій цивільного характеру, зокрема програми роботи Комітету на 2014-2015 роки, результати діяльності плануючих груп та підгруп Комітету у поточному році, заплановані на 2014-2015 роки ключові заходи та пріоритетні сфери діяльності, звіт про діяльність групи експертів НАТО у сфері планування на випадок надзвичайних ситуацій (ПНС).

Також до уваги учасників були представлені доповіді про нещодавні операції НАТО з реагування на катастрофи та надання гуманітарної допомоги, питання кризового управління в контексті національних спроможностей, організації навчально-тренувальних заходів тощо. Особливий інтерес викликала доповідь повноважного представника Офісу ООН з координації гуманітарних операцій (UN OCHA) в Брюсселі щодо ситуації з сирійськими біженцями в Йорданії та ситуацією з надання гуманітарної допомоги Філіппінам, яку координують ООН та Європейська Комісія.

Під час обговорення питання «Реагування на катастрофи. Гуманітарні операції та кризове управління» в частині реагуванням на лісові пожежі в Боснії і Герцеговині у серпні поточного року, представник боснійської сторони у своєму виступі подякував країнам-членам і партнерам НАТО за надану допомогу, в тому числі Україні за висловлену готовність надати технічну підтримку (пожежні літаки) для боротьби з лісовими пожежами.

Представник ДСНС України підкреслив солідарність з країнами-членами та партнерами НАТО у боротьбі з природним лихом та техногенними аваріями, підтвердив готовність України надалі брати участь у міжнародних гуманітарних операціях та операціях з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та коротко поінформував у цьому контексті про наявні технічні спроможності.

У рамках засідання перший заступник Голови ДСНС України Сергій Данилюк провів робочі зустрічі з Головою КПНС – Послом Франческою Тардіолі, Керівником Євроатлантичного координаційного центру реагування на катастрофи (ЄАКЦРК) Гюнтером Бретшнайдером та головою Групи НАТО з цивільного захисту Рагнаром Бо.

Під час зустрічей сторони обговорили питання щодо подальшої співпраці України з НАТО у сфері ПНС, зокрема можливості проведення в Україні у другій половині 2015 року міжнародних навчань НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та початку відповідних підготовчих заходів, а також щодо проходження міжнародної сертифікації полігону з радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБ захисту) ДСНС України за стандартами НАТО, що дасть можливість залучати даний навчальний об’єкт у міжнародному форматі, в тому числі, в навчально-тренувальних заходах та для проведення сертифікації іноземних спеціалістів з питань РХБ захисту.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ