У Волинській області без минулого ми не матимемо майбутнього

У Волинській області без минулого ми не матимемо майбутнього

21.11.13 13:07 0 962
Західна Україна, а зокрема Волинь, як магніт, притягує чорних копачів. Часто у пошуках «скарбів» любителі старожитностей наносять непоправної шкоди пам’яткам історії. Правоохоронці ж проводять заходи щодо попередження таких правопорушень.

Насамперед слід відзначити, що покарання за незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини, передбачене статтею 298 Кримінального кодексу України.

Наголошуємо: незаконне проведення археологічних розвідок, розкопок, інших земляних чи підводних робіт на об'єкті археологічної спадщини караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин караються штрафом до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Дії, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені щодо пам'яток національного значення, караються позбавленням волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Дії, передбачені частинами другою або третьою цієї статті, вчинені з метою пошуку рухомих предметів, що походять із об'єктів археологічної спадщини, караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Дії, передбачені частинами другою або третьою цієї статті, вчинені службовою особою з використанням службового становища, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Шановні громадяни, пам’ятайте: без минулого ми не матимемо майбутнього.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові юні художники ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ