У Волинській області за розповсюдження порнографічних предметів - до відповідальності

У Волинській області за розповсюдження порнографічних предметів - до відповідальності

21.11.13 17:51 0 814
Під час профілактичної операції під умовною назвою «Павутина» працівники міліції Волині розпочали п’ять кримінальних проваджень.

З метою протидії організованій злочинності, виявлення та документування членів злочинних груп і окремих осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження забороненого контенту, а також забезпечення моніторингу відкритих телекомунікаційних мереж для очищення інформаційної системи Інтернет від ресурсів, через які здійснюються розповсюдження порнографічних матеріалів, у тому числі дитячої порнографії, на території області проведено оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Павутина».

Працівники УМВС України у Волинській області розпочали п’ять кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці виявляли аудіовізуальні твори, в яких відображається статевий акт та демонструються статеві органи, у соціальних мережах. Їх користувачі розміщували на своїх сторінках для публічного перегляду. Таким чином діяли всупереч статей 2 та 6 Закону України від 20.11.2013 року "Про захист суспільної моралі", яким забороняється обіг продукції порнографічного характеру.

За такі дії передбачена відповідальність від штрафу до позбавлення волі на строк до семи років.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Ужгороді дві злодійки ...

КОМЕНТАРІ