У Луцьку на високому рівні реалізовується державна політика у сфері соціального захисту і обслуговування громадян міста

У Луцьку на високому рівні реалізовується державна політика у сфері соціального захисту і обслуговування громадян міста

21.11.13 12:22 0 879
Під час засідання виконавчого комітету міської ради директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Боярин звітувала про його роботу за 9 місяців поточного року.

Вона поінформувала, що для забезпечення виконання завдань, які виконує департамент, використовують кошти з державного, обласного та міського бюджетів, а також кошти Пенсійного фонду та Фонду соціального захисту інвалідів. На реалізацію державних та місцевих програм у поточному році передбачено бюджетних коштів на суму 288,4 млн грн. Протягом 9 місяців поточного року використано - в сумі 187,8 млн грн.

Також Лариса Боярин наголосила, що зміни у законодавстві покращили соціальний захист вразливих категорій населення. Зокрема, у поточному році збільшилась надбавка на догляд за дитиною-інвалідом, соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. «Це суттєва допомога. Також за останні роки покращились засоби технічної реабілітації», - зауважила вона.

За словами директора департаменту соціальної політики, проблемною є ситуація із забезпеченням санаторно-курортними путівками.

«В частині реалізації державної політики соціального захисту інвалідів, ветеранів війни та праці за звітний період забезпечено путівками на санаторно-курортне лікування 95 осіб із числа інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства, що складає 6% від загальної кількості інвалідів, які перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками, та 165 осіб із числа ветеранів війни, що складає 52% від загальної кількості ветеранів війни, які перебувають на обліку», - поінформувала вона.

«З метою створення комфортного соціального клімату та досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя незахищених верств населення у нашому місті діє Комплексна міська програма соціального захисту населення, термін дії якої розрахований на 5 років», - зауважила Лариса Боярин.

Щодо створення комфортного середовища в місті для пересування неповносправних департаментом соціальної політики здійснюється координація та звітність про виконання відповідних заходів.

Для комфортного пересування осіб із вадами зору на головних вулицях міста діє 10 світлофорних об’єктів, обладнаних звуковими сигналами.

За її словами, актуальним є питання безпритульності. Тож з метою залучення додаткових коштів для вирішення проблеми бездомності та безпритульності у місті департамент соціальної політики виступив з ініціативою щодо участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування за пріоритетним напрямком «Організація ефективної системи надання соціальних послуг населенню: організація притулків для бездомних». Проект «Створення Центру реінтеграції бездомних громадян в місті Луцьку» став переможцем конкурсного відбору 2012 року.

Реалізація Проекту передбачає запровадження унікального досвіду щодо організації роботи із вирішення конкретної соціальної проблеми громади міста – бездомність та безпритульність, шляхом об’єднання матеріальних і трудових ресурсів влади та представників громадських об’єднань, а саме Луцької міської ради та Волинського обласного благодійного фонду «Переображення».

«Загальний бюджет проекту становить 1 млн 80,178 тис.грн., з них: фінансування з фонду Конкурсу - 482,178 тис.грн.; фінансування з бюджету міста – 500 тис. грн та внесок організації-партнера – 98 тис. грн», - зауважила директор департаменту.

Одночасно Волинським обласним благодійним фондом «Переображення» у поточному році облаштовано кімнати нічного (тимчасового) перебування бездомних, розрахованих на 12 ліжко-місць, що в свою чергу, дозволить вирішити проблеми надання притулку бездомним особам, особливо у осінньо-зимовий період, коли існує загроза обморожень та смертельних випадків від переохолодження.

Відзначила Лариса Боярин і хорошу співпрацю з благодійними організаціями міста. Зокрема, подякувала благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», за кошти якого здійснено ремонт приміщення кухні територіального центру соціального обслуговування міста та придбано обладнання туди.

В свою чергу, член виконавчого комітету міської ради, заступник голови цього благодійного фонду Ірина Констанкевич також висловила вдячність Ларисі Боярин за співпрацю та відзначила високий професіоналізм колективу департаменту.

«Ви працюєте з непростою категорією населення, яка потребує особливої уваги та підтримки. Й надалі активно рухайтесь у цьому напрямку», - зауважив міський голова Микола Романюк.

Члени виконавчого комітету підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ