Учора в Луцьку презентували хорове мистецтво

Учора в Луцьку презентували хорове мистецтво

21.11.13 14:37 0 989
У рамках мистецької декади вчора у Палаці культури міста Луцька відбувся концерт, учасники якого презентували хорове мистецтво.

Першими на сцену вийшли учасники народної аматорської хорової капели “Посвіт”, художній керівник Алла Гас. У виконанні капели прозвучали українські історичні, козацькі та повстанські пісні. Цей колектив відомий не лише на Волині. Саме у виконанні «Посвіту» вперше за довгі роки мовчання на Волині на повний голос зазвучали гімн “Ще не вмерла Україна”, “Ой, у лузі червона калина”, “Не пора, не пора”, стрілецькі та повстанські пісні. В репертуарі капели пісні М.Лисенка, М.Вербицького, Д.Січинського, М.Леонтовича, волинських композиторів, народні пісні, патріотична і духовна музика, пісні в обробці організатора колективу, заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука.

Високий художній рівень та рівень виконавської майстерності продемонстрував вокальний аматорський ансамбль «Джерела Волині», керівник Галина Цимбалова. Щира любов до української пісні об’єднує учасників цього колективу. У їх творчому доробку українські народні, обрядові пісні. Колектив – активний учасник загальноміських заходів.

Продовжили концерту програму учасники народної аматорської хорової капели «Дзвони Холмщини», керівник Мирослава Новакович. В основі репертуару колективу – українські народні пісні, пісні з Холмщини, Підляшшя, Лемківщини, Надсяння, Бойківщини та авторські - історико-патріотичні, обрядові, ліричні, жартівливі. До репертуару капели входять також класичні та духовні твори.

Козацькі, патріотичні та українські народні пісні прозвучали у виконанні ще одного учасника концерту - народної аматорської хорової капели "Злагода", керівник заслужений працівник культури України Євген Шаюк. Колектив - активний учасник громадсько-політичних та культурно-мистецьких акцій, зокрема, тематичних заходів з нагоди Дня Соборності України, Дня Конституції України та Дня Незалежності України, а також пісенних фестивалів патріотичної, стрілецької і повстанської пісні.

Завершився черговий концерт мистецької декади виступом народного аматорського чоловічого хору ветеранів війни та праці “Подвиг”, керівник Оксана Джига, концертмейстер, заслужений працівник культури України Олександр Мізюк. У виконанні колективу прозвучали пісні воєнних літ, українські народні пісні та твори українських композиторів. Виступ хору «Подвиг» супроводжувався тривалими аплодисментами та вигуками «Браво!».

20 листопада, мистецьку декаду продовжать народні аматорські колективи - ансамбль танцю «Волинянка» і оркестр народних інструментів «Волинянка». Концерт розпочнеться о 19.00.

21 листопада виступатимуть аматорські колективи «Російська пісня Волині», «Рідні наспіви», «Горлиця» та хор клубу «Неспокійні серця», початок о 17 год.

21 листопада відбудеться і концерт духового оркестру, початок о 19 год.

Заключний концерт мистецької декади відбудеться 24 листопада о 13.00.

Тож, запрошуємо лучан і гостей міста на зустріч з творчими колективами Палацу культури.

Управління культури (723426)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 листопада – останній ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ