Луцьк: окремі торговельні заклади міста не дотримуються норм природоохоронного законодавства

Луцьк: окремі торговельні заклади міста не дотримуються норм природоохоронного законодавства

21.11.13 13:37 0 910
На порядку денному сьогоднішнього засідання виконавчого комітету розглядалося питання «Про дотримання природоохоронного та санітарного законодавства супермаркетами, гіпермаркетами, торговими центрами». Доповідачем з цього питання виступив начальник відділу екології міської ради Анатолій Гламазда.

Він зауважив, що з 4 до 11 листопада тривали перевірки супермаркетів, гіпермаркетів, торгових центрів щодо дотримання природоохоронного законодавства. Перевірка стосувалася дотримання норм цільового використання будівель та земельних ділянок, дотримання санітарних норм тощо.

У супермаркетах торгових марок «Магніт» та «Сільпо» не виявлено порушень.

Мережу супермаркетів «Салют» нещодавно перевіряла Державна екологічна інспекція у Волинській області.

У ТзОВ „Континіум-Трейд”, ТзОВ „ПАККО-Холдинг”, ТзОВ „Торговий дім „Аванта”, ДП „Фуршет центр”, ТзОВ „Арго-Р” виявлено ряд порушень. Зокрема, відсутні договори на утилізацію люмінесцентних ламп, первинне сортування побутових відходів, відсутність дозволів на викид шкідливих речовин від стаціонарних джерел тощо.

Проектом рішення передбачається, що усі керівники супермаркетів, гіпермаркетів, торгових центрів мають усунути усі виявлені порушення у визначені терміни.

Під час розгляду питання перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що у багатьох торгових закладах виявляються факти продажу протермінованих продуктів. За його словами, торгові заклади у країнах Західної Європи виділяють цілі полиці під товари, у яких закінчується термін придатності та реалізовують їх зі знижками. На його думку, таку річ необхідно було б впровадити і нашим супермаркетам.

Підтримав свого першого заступника і міський голова Микола Романюк. Він зауважив, що здоров’я людей - перш за все. Необхідно, аби всі дотримувалися вимог чинного законодавства.

Звернув увагу Микола Романюк й на питання руйнування дворових територій вантажівками, які доставляють продукцію до торгових закладів. За його словами, багато цих об’єктів були збудовані за часів СРСР, або переобладнані під торгівельні заклади нещодавно. Дорожнє покриття у дворах будинків не розраховане на таку інтенсивність руху і руйнується. Тому він запропонував керівникам супермаркетів до кінця червня 2014 року відремонтувати дорожнє покриття у дворах будинків, якими під’їжджають вантажівки до їх торгових закладів. Він зауважив, що міська влада візьме участь у реалізації цього питання.

Крім того, Микола Романюк акцентував, що великогабаритні вантажівки не повинні їздити центральними вулицями міста, аби підвезти продукцію до супермаркетів, гіпермаркетів. Продукцію ж по торговельних закладах повинні розвозити невеличкі вантажівки, які є легкими і не руйнують дорожнього перекриття та не блокують рух транспорту.

Також Микола Романюк нагадав, що наближаються новорічно-різдвяні свята, а тому закликав керівників супермаркетів та гіпермаркетів прикрасити свої заклади, аби створити лучанам та гостям міста святковий настрій.

Запитання до доповідача та пропозиції до проекту рішення озвучили Михайло Щур та Тарас Яковлев.

Зрештою, члени виконкому підтримали запропонований проект рішення з урахуванням внесених пропозицій.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прикарпатські ...

КОМЕНТАРІ