У Волинській області до дисциплінарної відповідальності притягнуто чотирьох службових осіб відділів прикордонної служби

У Волинській області до дисциплінарної відповідальності притягнуто чотирьох службових осіб відділів прикордонної служби

21.11.13 11:36 0 866
Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку додержання відділами прикордонної служби «Амбуків», «Пархоменкове», «Коритниця» Львівського прикордонного загону вимог Закону України «Про державну прикордонну службу України» та Кодексу України про адміністративні правопорушення при адміністративному провадженні в справах щодо захисту державного кордону.

Встановлено, що при складанні протоколів і розгляді справ службовими особами відділів не з’ясовуються усі обставини, що мають значення для об’єктивного і правильного їх вирішення. Наявні у роботі відділів і факти порушення прав громадян.

Упродовж 2013 року цими відділами прикордонної служби адміністративне затримання застосовано до 24 громадян. Вивченням протоколів затримання встановлено, що в жодному випадку особам, усупереч вимогам Кодексу України про адміністративні правопорушення, не роз’яснено порядок оскарження цього заходу.

Крім того, у двох відділеннях прикордонної служби відсутні спеціально обладнані приміщення для утримання осіб, затриманих до 3-х діб за порушення прикордонного режиму.

Виявлено перевіркою й випадки неналежного здійснення службовими особами відділів прикордонної служби контролю за правильним і своєчасним виконанням постанов про накладення адміністративних стягнень.

Встановлено також, що службовими особами відділів недостатньо використовуються повноваження щодо обліку, зберігання та реалізації безхазяйного майна, виявленого під час охорони державного контролю.

Задля усунення виявлених порушень Володимир-Волинським міжрайонним прокурором начальнику Львівського прикордонного загону внесено подання.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування чотирьох службових осіб відділів прикордонної служби Львівського прикордонного загону притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: Німеччина не знищуватиме на ...

КОМЕНТАРІ