В Закарпатській області жителі Міжгірщини здають зброю в міліцію

В Закарпатській області жителі Міжгірщини здають зброю в міліцію

21.11.13 16:01 0 960
Місячник добровільної здачі зброї на території Міжгірського району триває. Жителі району в листопаді вже здали в міліцію чотири одиниці зброї.

Такий захід спрямований на протидію незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин та матеріалів, а також на реєстрацію зброї та спеціальних засобів, які незаконно зберігаються в громадян.

Добровільно здати зброю жителі району можуть до 30 листопада 2013 року. Громадяни, здавши протягом цього періоду в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, що зберігається у них незаконно, звільняються від кримінальної і адміністративної відповідальності. Також, в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів, зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Звертаємо увагу, що згідно ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Марія Ньорба

Міжгірський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ