Міліціонери влаштували екскурсію школярам до музею закарпатської міліції

Міліціонери влаштували екскурсію школярам до музею закарпатської міліції

21.11.13 11:33 0 995
Нещодавно учні Ужгородської лінгвістичної гімназії імені Т.Шевченка побували на екскурсії в музеї закарпатської міліції, в якому зібрано унікальні експонати та атрибути ще з 1945 року.

В музеї УМВС учні уважно переглянули документи, особисті речі, фотографії, грамоти, які розповідають про діяльність органів внутрішніх справ області за всі повоєнні роки. Та найбільше відвідувачів зацікавили стенди під склом із вилученою від злочинців зброєю, фальшивими грошима, печатками тощо. Не менш зацікавили їх і кашкети поліцейських західних країн, мотоцикл та спецодяг пожежників, схожий на скафандр космонавта, який витримує температуру до 800 градусів.

Із захопленням діти розглядали реліквію музею УМВС – форму генерал-майора міліції з Золотою Зіркою Героя Радянського Союзу – начальника Центрального штабу народної дружини і першого начальника Головної міліції Закарпаття, колишнього командира партизанського з’єднання на Закарпатті Олександра Тканка.

Також зацікавив школярів стенд «Про життєву діяльність очільника закарпатських міліціонерів Володимира Сірика», який пройшов службу від лейтенанта до генерал-лейтенанта та керував правоохоронцями найдовше в історії міліції краю.

Вразили юних відвідувачів стенди з фотографіями загиблих при виконанні службових обов'язків працівників та ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Під час екскурсії учні задавали різні запитання, які їх цікавили про роботу органів внутрішніх справ. Відповідав на них науковий співробітник музею УМВС Іван Пранничук.

Візитом до управління закарпатської міліції діти залишилися задоволені. Вони подякували правоохоронцям та висловили бажання знову завітати в гості до міліціонерів на захоплюючу екскурсію.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Житомирська область: ...

КОМЕНТАРІ