Закарпатська міліція знешкодила 18 міжнародних каналів контрабандного постачання наркотиків

Закарпатська міліція знешкодила 18 міжнародних каналів контрабандного постачання наркотиків

21.11.13 16:58 0 874
В області викрито чотири десятки збувачів наркотиків, з незаконного обігу вилучено майже вісім кілограмів наркозілля.

На Закарпатті проблема наркоманії, хвала Богу, не має поки таких загрозливих масштабів, як на Сході чи Півдні України, проте з кожним роком прогресує. Тисячі закарпатців перебувають на заробітках у країнах Західної Європи, звідкіля й привозять додому «моду» на вживання наркотиків. Користуючись близькістю європейських кордонів, міжнародні наркоділки намагаються ввозити в Україну через прикордонне Закарпаття наркотики для їх подальшого збуту в інших регіонах нашої держави, де на них великий попит. Однак на заваді наркозлочинності стоять правоохоронці.

За інформацією т.в.о. начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Закарпатській області полковника міліції Валерія Шнуренка, упродовж 9-ти місяців 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 296 кримінальних правопорушень за фактами незаконного обігу наркотиків. Із них безпосередньо працівниками підрозділів БНОН виявлено 150 правопорушень. По 219 кримінальних правопорушеннях особам оголошено про підозру, відносно 19 осіб судами обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зокрема, виявлено 72 факти збуту наркотиків. 39 збувачам наркотиків повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Відносно 15 наркозбувачів обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Виявлено та задокументовано 132 факти зберігання наркотиків. Загалом з незаконного обігу вилучено 7 кг. 499 г. наркотичних засобів та 53 г. психотропних речовин, з яких 6 кг. 199 г. – марихуани, 410 г. – макової соломки та 50 г. – опію ацетильованого. Припинено злочинну діяльність двох підпільних нарколабораторій, 20 наркопритонів.

Вжито ряд заходів щодо недопущення поширення наркотиків у місцях масового перебування молоді та розважальних закладах. Так, у результаті проведених заходів до ЄРДР внесено 45 відомостей про кримінальні правопорушення за фактами вилучення наркозасобів, з них у барах – 10, у кафе – 15, на дискотеках – 15. Під час рейдів по розважальних закладах міліція вилучила 1 кг. 660 г. наркотиків та психотропних речовин, зокрема марихуану й амфетамін.

Вживаються профілактичні заходи щодо недопущення потрапляння наркотиків до молоді. Для цього міліція постійно проводить зустрічі у навчальних закладах, з самими учнями, педагогами та батьківськими колективами з демонстрацією відео-матеріалів профілактичного характеру.

Одним із пріоритетних напрямків протидії наркоманїї є перекриття міжрегіональних та міжнародних каналів переміщення наркозасобів, психотропних речовин і прекурсорів. У результаті вжитих заходів було виявлено та ліквідовано 18 каналів контрабандного постачання наркотиків, з яких 1 міжрегіональний та 17 міжнародних (Чехія – 4, Угорщина – 13, Росія – 1).

Тривають заходи із протидії наркозлочинності в легальній сфері обігу наркотиків. Було викрито 4 кримінальних правопорушення, пов’язаних зі збутом сильнодіючих та отруйних лікарських засобів, з незаконного обігу вилучено 508 доз лікарських засобів та 414 кг. прекурсорів.

З кінця травня до жовтня на території Закарпатської області було проведено комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». В рамках проведення даної операції було здійснено 2566 перевірок земельних ділянок, виявлено 40 незаконних посівів маку та 29 - коноплі. Загалом з незаконного обігу вилучено 4116 наркорослин, загальна площа виявлених незаконних посівів маку склала 1,1 га., коноплі - 0,7 га. За даними фактами порушено 69 кримінальних проваджень, 26 особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, по яких 23 кримінальні провадження направлені на розгляд суду. Відносно 10 осіб складені адмінпротоколи, стягнуто штрафів на загальну суму 1265 гривень.

Зокрема, працівники СБНОН Мукачівського МВ УМВС виявили підпільну наркоплантацію в селі Лавки Мукачівського району. 39-річний господар помешкання обладнав у своєму приміщенні спеціальну витяжку, вентилятор, три лампи штучного освітлення. Вони обігрівали відра з рослинами коноплі. Також у будинку було виявлено скляні лійки, трубки та три медичних шприци з залишками наркотиків. Власника підпільної наркоплантації притягнуто до кримінальної відповідальності, матеріали даного кримінального провадження вже на розгляді в суді.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Луцьку депутати працюють ...

КОМЕНТАРІ