В Закарпатській області іршавська "Свобода" домоглася перенесення відділу РАЦСу з території лікарні

В Закарпатській області іршавська "Свобода" домоглася перенесення відділу РАЦСу з території лікарні

21.11.13 14:37 0 1001
Після розголосу в ЗМІ та збору активістами ВО "Свобода" підписів за перенесення процедури реєстрації актів цивільного стану подалі від будівлі іршавської клінічної лабораторії, що поблизу моргу, проблемна ситуація нарешті зрушила з місця. Нині конфлікт вичерпано і молоді пари можуть реєструвати шлюби в актовій залі міської ради. Про це 20 листопада 2013 року повідомив голова Іршавської районної організації ВО "Свобода" Михайло Мочан.

Як розповів націоналіст, на початку жовтня цього року до Іршавської районної організації ВО "Свобода" звернулися мешканці м. Іршава з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася. "За інформацією заявників, тоді влада ухвалила рішення перенесті відділення РАЦСу в будівлю, де розташована клінічна лабораторія, а в сусідньому корпусі працює патанатомічне відділення. Мешканці наголошували, що такий крок представників місцевої влади був навмисним, бо навряд чи молодята захочуть, аби урочиста реєстрація їхнього шлюбу відбувалася в приміщенні, де тхне клінічною лабораторією, а з вікна можна побачити небіжчика. Певно, тут був умисел, щоби реєстрація шлюбів щонайчастіше відбувалася на виїзді, бо відомо, що плата за ці послуги вимірюється у доларовому еквіваленті", – розповів націоналіст.

Свободівець також підкреслив, що заявники тоді володіли недостовірною інформацією, звинувачуючи в перенесенні відділення РАЦСу Іршавську міськраду. Про це прес-служба вже повідомляла (http://www.zakarpattya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042734/). Проте згодом стало відомо, що винним у цій ситуації насправді було керівництво Головного управління юстиції в Закарпатській області.

"Саме завдяки розголосу нам вдалося розв'язати цю щонайменше недолугу ситуацію. Вже зараз молоді пари можуть реєструвати шлюби у більш придатному для цього приміщенні – у міській раді, а не по сусідству з небіжчиками. Розв'язання проблеми на користь людей передусім свідчить, що коли громада чинить спротив недолугим рішенням чиновникам у владних кабінетах – їм нічого не лишається, як реагувати на волю людей", – зазначив свободівець Михайло Мочан.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ