На Хмельниччині у мешканця Городка міліціонери вилучили вогнепальну зброю

На Хмельниччині у мешканця Городка міліціонери вилучили вогнепальну зброю

21.11.13 14:27 0 890
Мешканець райцентру Городок, що на Хмельниччині, зберігав у власному помешканні пістолет, споряджений набоями 9-го калібру.

Зброю у ході профілактичної операції «Зброя та вибухівка» виявили та вилучили працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області.

49-річний чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався і пояснити, навіщо зберігає удома небезпечну «іграшку», не зміг. За висновками експертів, вилучений пістолет є короткоствольною гладкоствольною вогнепальною зброєю та придатний для здійснення пострілів.

Наразі стосовно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Тепер чоловікові за його неправомірний вчинок загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Слід зазначити, що він мав цілком реальну можливість бути звільненим від кримінальної відповідальності, якби вчасно скористався наданою законодавством можливістю добровільно здати органам влади зброю і бойові припаси.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ