представники угорської делегації поділилися досвідом ліквідації надзвичайних ситуацій з прикарпатськими рятувальниками

представники угорської делегації поділилися досвідом ліквідації надзвичайних ситуацій з прикарпатськими рятувальниками

21.11.13 13:19 0 904
19 листопада в Івано-Франківську відбувся семінар на тему «Можливості співпраці неурядових організацій та державних органів під час надзвичайних ситуацій», де прикарпатці ознайомилися з досвідом Угорщини у подоланні надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

У роботі семінару взяли участь консул Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород Гергей Тріб, представники відповідних управлінь Івано-Франківської ОДА, представники громадських організацій Прикарпаття та Угорщини, начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький та працівники Управління ДСНС в області.

Відкриваючи засідання, директор департаменту економіки – заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Зварич підкреслив, що такі зустрічі сприяють взаємному обміну досвідом для оперативного та професійного реагування на надзвичайні ситуації, для вироблення спільних стратегій та програм.

Консул Генерального консульства Угорщини в місті Ужгород Гергей Тріб, вітаючи присутніх з проведенням цього заходу, зазначив, що Угорщина має напрацьований системний підхід у роботі з захисту від надзвичайних ситуацій, а також великий досвід співпраці між неурядовими організаціями та органами захисту від надзвичайних ситуацій Угорщини, який може бути цікавий і для Прикарпаття.

Учасники зустрічі обговорили, як завдяки злагодженій роботі державних служб та громадських організацій попередити виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідувати їх наслідки, щоб уникнути людських жертв і надати максимальну допомогу тим людям, які її потребують.

В свою чергу, перший заступник начальника Управління ДСНС в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк розповів угорським гостям про структуру та діяльність Управління ДСНС в Івано-Франківській області, про специфіку проведення оперативно - рятувальних робіт на Прикарпатті, а також поділився досвідом про форми співпраці з громадськими та волонтерським організаціями області. Гості мали змогу переглянути фільм про діяльність рятувальної служби області.

Угорські колеги побували і на території спортивно-оздоровчого комплексу імені Героїв-пожежних Управління ДСНС в області, де відбулися практичні заняття рятувальників. Особовий склад служби відпрацьовував способи проведення евакуації потерпілого з третього поверху навчальної вежі за допомогою круто-похилої переправи, надання медичної і психологічної допомоги потерпілій людині та роботу у складі ланки газодимозахисної служби під час гасіння умовної пожежі. Члени делегації також ознайомилися з технікою, яка є на озброєнні у рятувальників, оглянули обладнання, яким користуються рятува­льники під час гасіння пожеж, зокрема і в будівлях підвищеної поверхово­сті, під час виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів, нада­ння допомоги потерпілим на воді та в гірській місцевості.

Варто зазначити, що і угорські, і прикарпатські рятувальники мають напрацьований багатий досвід у випадку виникнення та ліквідації надзвичайних ситуацій, а також у сфері співпраці з неурядовими громадськими організаціями, тож такі зустрічі є взаємокорисними та ефективними задля забезпечення безпеки населення у наших регіонах.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Банкомати ПриватБанку ...
Наступна новина: Закарпаття: на Іршавщині ...

КОМЕНТАРІ