У Львові відбулося громадське обговорення містобудівного плану розвитку мікрорайону по вул. Роксоляни та с. Білогорща

У Львові відбулося громадське обговорення містобудівного плану розвитку мікрорайону по вул. Роксоляни та с. Білогорща

21.11.13 12:41 0 1296
18 листопада 2013 року у Львові з ініціативи депутата Львівської міської ради мажоритарного округу № 7 свободівця Тараса Гупала відбулося громадське обговорення містобудівного плану розвитку мікрорайону по вул. Роксоляни та с. Білогорща.

Ще на початку цієї каденції Львівської міськради за наполяганням мешканців мажоритарного округу Тарас Гупало ініціював розв'язання питання розширення меж міста за рахунок території с. Білогорща та створення детального плану розбудови цього мікрорайону. "Тільки минулоріч цю проблему вдалося зрушити з мертвої точки – Зимноводська сільська рада та Львівська міськрада внесли необхідні зміни до територіяльних меж цих населених пунктів. Відтак, 13 листопада 2013 року у Львівській міськраді відбулися громадські слухання цього проєкту, проте у зв'язку з низькою поінформованістю мешканців Білогорща та вул. Роксоляни була незначна явка людей. Аби мешканці не залишилися осторонь від важливих питань їхньої життя, я ініціював проведення повторного обговорення в межах мікрорайону у зручний для громади часовий проміжок", – зазначив депутат.

Тарас Гупало твердить, що перспективна схема дозволить не тільки сформувати концепцію заселення та розбудови мікрорайону на найближчі десятиліття, але й прискорить процес розв'язання нагальних проблем с. Білогорща. "Зокрема, першочерговою складовою цього проєкту є каналізування вулиць Білогорщі, їхнє освітлення та відновлення належного дорожнього покриття. Так, у детальному плані ми заклали формування збалансованої системи транспортних розв'язок та сучасної соціяльної інфраструктури, яка передбачатиме школи, дитсадки, громадські центри, дитячі та спортивні майданчики тощо. Варто наголосити, що у рамках проєкту планується розширити рух тролейбусу до мікрорайону Рясне, що у свою чергу дозволить розв'язати транспортну проблему по вул. Шевченка", – повідомив свободівець.

Через те, що територія була поза межами міста Львова це створило серйозні незручності для осіб, які мали тут земельні наділи та звели будинки. "Понад 20 років люди оббивали пороги владних кабінетів аби зареєструвати свої земельні ділянки та оформити існуючу забудову. Також існує проблема території загальною площею 41 га, яка була у віданні Пустомитівського району Львівської області. Посадовці Пустомитівського району продали цю землю людям для ведення сільського господарства. Тобто при майбутній розбудові мікрорайону місто стикнулося з проблемою приватних землеволодінь, які не вписуються у проєкт містобудування. Гадаю, що це не повинно спонукати нас до необдуманих рішень і попри пропозиції чиновників, що буцімто місто не повинне відмовлятися від цієї площі, вважаю це питання принциповим. Натомість я пропоную докласті всіх зусиль, щоби домовитися з власниками цих земельних ділянок та, за потреби, закласті у проєкті необхідні ресурси для викупу цієї землі", – додав депутат.

Тарас Гупало зауважив, що в остаточному варіянті містобудівний проєкт повинен передбачати створення в мікрорайоні Палацу спорту з басейном для плавання, а приміщення будинку "Просвіти" повинне залишитися у комунальній власності для виконання соціяльно важливих для громади функцій. Також депутат наголосив на важливості створення житлово-будівельного та садово-господарського кооперативів на базі наявних земельних ділянок.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Ювентус" у Парижі ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ