У Львові юні художники закликали дорослих подбати про безпеку маленьких пасажирів

У Львові юні художники закликали дорослих подбати про безпеку маленьких пасажирів

21.11.13 12:57 0 982
У Львові юні художники з Творчої студії Софії Огородник зустрілися із працівниками Державтоінспекції. Правоохоронці розповіли дітям про основні правила безпечної поведінки на дорозі та запросили їх взяти участь у проекті «Батьки! Подбайте про мою безпеку!».

Впродовж двох годин дітки мали впоратись із доволі непростим завданням – переконати дорослих не ризикувати життям маленьких пасажирів і нагадати про важливість використання пасків безпеки та дитячих автокрісел.

Цю ідею маленькі художники завзято втілювали у своїх творчих роботах, кращі з яких згодом буде відібрано для соціальної реклами з безпеки дорожнього руху.

До поставленого завдання діти підійшли надзвичайно відповідально. Спочатку ретельно вимальовували ескіз, далі переносили його на великий аркуш паперу та розфарбовували.

Маленька Софійка намалювала цілу родину, яка їде в автомобілі. Тато з мамою – на передньому сидінні, позаду - їхня донечка. Батьки пристебнулися пасками безпеки, а малеча вмостилася у дитячому автокріселку.

«Дорослі повинні турбуватися про безпеку малюків-пасажирів!», - говорить юна художниця.

Такої ж думки правоохоронці. Вони переконані – аби захистити малюка від травм, слід неодмінно подбати про його безпеку. Та, на жаль, чимало дорослих досить легковажно ставляться до цього: садять діток на переднє сидіння, або ж тримають їх на руках.

Працівники Державтоінспекції застерігають: у випадку різкого гальмування дорослому вкрай складно втримати дитину. Тож чи варто так ризикувати?

Для безпеки малят у ДАІ радять використовувати спеціальні автокрісла, а також нагадують: на передньому сидінні автомобіля не можна їздити діткам, яким ще не виповнилось 12 років.

Правоохоронці закликають дорослих: везете маленького пасажира - будьте надзвичайно уважними та обережними за кермом! Не забувайте, що саме від вас залежить здоров’я та життя малечі!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у суботу, 23 ...
Наступна новина: У Волинській області без ...

КОМЕНТАРІ