У Львівській області правоохоронці спільно з медиками провели семінар для педагогів щодо профілактики наркоманії серед молоді

У Львівській області правоохоронці спільно з медиками провели семінар для педагогів щодо профілактики наркоманії серед молоді

21.11.13 15:19 0 1123
У межах акції «Здорові діти – здорова нація!», спрямованої на попередження і протидію наркоманії серед неповнолітніх, у Львові відбулося семінарське заняття для педагогів професійних технічних закладів Львівської області.

Із педагогами зустрілися начальник відділу легального обігу наркотиків Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Юрій Черга, соціальний педагог Львівського обласного центру «Здоров’я» Тетяна Петліна та лікар-нарколог підліткового кабінету Львівського обласного наркодиспансеру Наталія Чемерис.

Близько 50-ти педагогів взяли участь у семінарі, який проходив у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді. Педагогам було продемонстровано 20-ти хвилинний відеоролик про руйнівний вплив наркотиків на молодь та соціальні аспекти, які сприяють втягуванню неповнолітніх до вживання наркотичних речовин.

Медики та міліціонери також провели лекційне заняття на базі статистичних даних про кількість наркозалежних неповнолітніх осіб в області.

«Навіть при одноразовому вживані будь-яких наркотичних засобів - в організмі людини назавжди залишається структурний слід в пам’яті», - відмітила Наталія Чемерис

Лікар-нарколог також наголосила, що тема наркоманії „входить в десятку проблемних тем, що стосуються підлітків”.

«Не існує важких чи легких наркотиків, існує позиція – наркотики. Доки підліток психологічно не сформувався, відповідальність покладена саме на педагогів, які повинні сформувати тверду життєву позицію у підлітків, не дати їм ступити на згубний шлях вживання наркотиків», - зазначила Тетяна Петліна.

Начальник відділу легального обігу наркотиків УБНОН ГУМВС України у Львівській області Юрій Черга у свою чергу, зокрема, поінформував про взаємозв’язок між вживанням наркотиків та подальшим втягуванням молоді у злочинну діяльність.

«На обліку у правоохоронних органах Львівщини офіційно стоїть 2000 неповнолітніх, але реальна картина набагато більша. Потрібно попереджати втягування неповнолітніх у втягування до вживання наркотичних речовин від початку проблеми, коли ще є реальна можливість відвернути дитину від біди. Основне наше завдання – це вберегти дітей від наркотиків, оскільки підліток ще не є сформованою особистістю», - зазначив Юрій Черга.

Під час семінару також було поінформовано педагогів про те, що в аптечній мережі продаються тести на визначення факту вживання наркотиків і наявність їх в організмі людини, що дає можливість застосовувати їх з профілактичною метою і раннього виявлення осіб, які вживають наркотики.

Присутнім роздали інформаційні листівки за допомогою яких педагоги зможуть самостійно підготувати лекційні заняття для підлітків, щоб у повній мірі інформувати їх про шкоду та залежність від наркотичних речовин, а також про те, що саме наркоманія часто штовхає на злочинний шлях підлітків.

З початку року, львівські правоохоронці провели лекції спрямовані на профілактику та протидію наркотизації молоді у 118 школах, 24 коледжах, 4 університетах.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Остання звітність при ...
Наступна новина: Ярмарок вакансій для ...

КОМЕНТАРІ