Львівщина: «Добротвірська ТЕС» має гарантувати зменшення викидів

Львівщина: «Добротвірська ТЕС» має гарантувати зменшення викидів

21.11.13 18:28 0 879
Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації повідомляє, що ПАТ «ДТЕК «Західенерго » ВП «Добротвірська ТЕС» (найбільший забруднювач атмосферного повітря у Львівській області) зволікає із підписанням Угоди щодо виконання Програми скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємств-забруднювачів Львівської області на 2009-2017рр.

Так, укладання трьохсторонньої Угоди про співробітництво у сфері охорони навколишнього природного середовища між підприємством-забруднювачем, Мінприроди і Львівською облдержадміністрацію передбачалось у листопаді. Проект вищезгаданої Угоди повинен передбачати перелік першочергових природоохоронних заходів, які необхідно здійснити на підприємстві поетапно і у відповідні терміни з врахуванням пропозицій Департаменту і ВП «Добротвірська ТЕС», що в подальшому забезпечить зниження рівня викидів забруднюючих речовин.

Зважаючи на те, що впродовж багатьох років «Добротвірська ТЕС» (ПАТ «ДТЕК «Західенерго») входить у сотню найбільших забруднювачів України, а також посідає перше місце в області у цьому небезпечному рейтингу, Мініприроди та Львівська ОДА вирішили сприяти даному підприємству під час реалізації необхідних заходів щодо зменшення викидів небезпечних речовин. Дана Угода передбачає залучення як державних коштів так і власних коштів підприємства. Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації підготував відповідний пакет документів і скерував їх на адресу підприємства.

Однак, не зважаючи на неодноразові нагадування, ВП «Добротвірська ТЕС» так і не представила пакет власних пропозицій і зобов’язань, які можуть гарантувати виконання заходів із зменшення викидів забруднюючих речовин. Відповідно до Програми скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, в період 2014-2017 рр. кількість забруднюючих викидів із ВП «Добротвірська ТЕС» (ПАТ «ДТЕК «Західенерго») не повинна перевищувати 25 тис. тонн. В 2009 році викиди стаціонарних джерел даного підприємства становили 48 тис. тонн; у 2010 р. — 39,252 тис. тонн; у 2011 р. — 46,76 тис. тонн; 2012 р. — 48,326 тис. тонн.

Зважаючи на те, що з кожним роком на виробництві збільшується використання твердого палива (вугілля) і зволікається виконання програмних заходів щодо зменшення викидів забруднюючих речовин та встановлення пилоочисних установок, відповідна Угода сприятиме наближення впливу даного підприємства на атмосферу до норм Європейського природоохоронного законодавства. Відповідно, підписання запланованої Угоди про співпрацю засвідчить про готовність підприємства взяти на себе відповідальність за виконання заходів щодо зменшення забруднення атмосферного повітря.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ