У Львівській області петро Колодій підписав Програму вшанування 80-х роковин пам'яти жертв голодоморів

У Львівській області петро Колодій підписав Програму вшанування 80-х роковин пам'яти жертв голодоморів

21.11.13 13:45 0 828
Голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій підписав Програму вшанування 80-х роковин пам'яти жертв голодоморів. Заходи, передбачені програмою, розпочнуться 20 листопада з відкриття тематичної виставки матеріялів фондів Державного архіву Львівської області, яка триватиме до 29 листопада.

23 листопада відбудуться поминальні Служби Божі у всіх храмах Львова та області за жертвами голодоморів.

Цього ж дня о 12:00 у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" відбудеться відкриття виставки "Геноцид українського народу".

О 15:00 відбуватиметься запалення лампадок та покладання квітів до пам'ятної таблиці "Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду 1946–1947 рр." поблизу залізничної станції Підзамче. Опісля, о 15:15, – покладання квітів та пшеничних і житніх колосків до Пам'ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій (пр. Чорновола).

Окрім цього, громадська молодіжна організація "Спадщина" запрошує долучитися до акції "33 хвилини", що розпочнеться о 15:10 біля пам'ятника Т. Шевченку. О 15:40 біля пам'ятника Т. Шевченку відбудеться екуменічна молитва за загиблими під час голодоморів.

О 16:00 буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, якою вшанують пам'ять невинних жертв голодоморів. У цей час має бути зупинено роботу в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, в установах, організаціях та на підприємствах. Також в цей час повинна відбутися зупинка руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. По закінченні хвилини мовчання керівництво області та міста, представники громадськості запалюватимуть на площі біля пам'ятника Т. Шевченку свічки і лампадки.

Ввечері, о 18:00, у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір "Реквієм – 80-ті роковини Голодомору", де звучатиме твір Джузеппе Верді "Реквієм".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Іран порушує права ...

КОМЕНТАРІ