Народні депутати від ВО "Свобода" вимагають перевірити законність передачі приміщень на вул. Пекарській у Львові УПЦ МП

Народні депутати від ВО "Свобода" вимагають перевірити законність передачі приміщень на вул. Пекарській у Львові УПЦ МП

21.11.13 16:41 0 935
Розпорядження Кабінету Міністрів України про передачу майнового комплексу військового містечка на вулиці Пекарській у Львові у власність релігійної громади Української православної церкви Московського патріархату є упередженим та протиправним – переконані народні депутати України від ВО "Свобода", які зареєстрували у парламенті депутатський запит із цього приводу на ім'я Генерального прокурора України.

У своєму запиті народні депутати Ірина Сех, Олег Панькевич, Михайло Блавацький, Юрій Михальчишин, Ігор Янків, Ігор Кривецький, Андрій Міщенко вимагають від Генпрокуратури забезпечити перевірку розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 р. "Про передачу майнового комплексу військового містечка №212 до сфери управління Львівської облдержадміністрації" на відповідність законодавству.

У запиті зазначено: "Відповідно до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", рішення державного органу про повернення у власність чи передачу в безоплатне користування релігійним громадам культових будівель і майна має бути вмотивоване з урахуванням: прав релігійних громад, яким належали ці будівлі і майно на момент їх переходу у власність держави; прав релігійних громад, які користуються цими будівлями і майном у встановленому законом порядку; вкладення коштів релігійними громадами у спорудження, переобладнання культової будівлі і тривалості користування нею; наявності в даному населеному пункті інших культових будівель та їх використання релігійними громадами відповідних віровизнань; інших суттєвих обставин. Натомість розпорядження Кабінету Міністрів не містить жодної мотивації чи обґрунтування щодо передачі зазначеного майнового комплексу у власність релігійної організації саме української православної церкви, що вказує на його упередженість та протиправність".

Народні депутати наголошують, що згадане розпорядження викликало значний резонанс на Львівщині, яка дуже чутлива до релігійних питань. Вони застерігають, що реалізація цього рішення загрожує порушенням громадської злагоди і спокою.

Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 р. передбачено передати майновий комплекс військового містечка №212 на вулиці Пекарській, 57–59 у Львові з управління Міністерства оборони України до управління Львівської облдержадміністрації для його подальшої передачі у власність Львівській єпархії УПЦ МП. Таким чином, розпорядженням Кабінету Міністрів України визначено конкретну релігійну організацію, до якої має перейти у власність зазначений комплекс.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ