Сергій Рижук: «Міністерством соціальної політики України підтримано нашу пропозицію щодо створення механізму гарантування виплати зарплат працівникам підприємств-банкрутів»

Сергій Рижук: «Міністерством соціальної політики України підтримано нашу пропозицію щодо створення механізму гарантування виплати зарплат працівникам підприємств-банкрутів»

21.11.13 13:16 0 857
20 листопада відбувся пленум ради Федерації профспілок області. Участь у засіданні брали голова облдержадміністрації Сергій Рижук, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук, заступник голови Федерації профспілок України Сергій Українець, голова Правління Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області Сергій Бутенко, директор Житомирського обласного центру зайнятості Ігор Іщенко, ветерани та активісти профспілкового руху, голови координаційних рад, окремих профкомів, члени молодіжних рад ФПО, керівники окремих служб та управлінь облдержадміністрації.

Головне питання порядку денного, розглянуте учасниками пленуму, стосувалося ролі профспілок у реалізації державної політики зайнятості населення та посилення соціального діалогу на ринку праці Житомирщини.

Виступаючи на пленумі Федерації профспілок області, голова облдержадміністрації Сергій Рижук наголосив на важливості налагодження соціального діалогу на всіх рівнях, як на державному, галузевому та територіальному, так і на локальному – на рівні підприємств, установ, організацій. За його словами, це є не лише вимогою часу, а й нормою європейських стандартів соціально-економічної політики.

— З метою забезпечення виконання поставлених Президентом України завдань щодо підвищення ефективності функціонування системи соціального діалогу та посилення співпраці між органами виконавчої влади, профспілками та роботодавцями, облдержадміністрація постійно вживає заходів задля підвищення ролі соціальних партнерів у формуванні економічної і соціальної політики області, подальшого розвитку соціального діалогу, – зазначив очільник області.

При цьому Сергій Миколайович акцентував увагу на тому, що на рівні області співпраця сторін соціального діалогу має свої позитивні результати.

— Спільними зусиллями ми намагаємося покращити соціальний діалог і захист трудових прав наших громадян, адже одним із найважливіших прав людини є право на працю, – пояснив посадовець. – За деякими питаннями, які потребують врегулювання на державному рівні та у законодавчому полі, нами направлялися звернення до урядових структур і до Верховної Ради України. Так, Міністерством соціальної політики України підтримано нашу пропозицію щодо створення механізму гарантування виплати зарплат працівникам підприємств-банкрутів, – вже розроблено і направлено на погодження до центральних органів виконавчої влади проект відповідного Закону. Його прийняття надасть людям можливість отримати чесно зароблені кошти навіть у випадку банкрутства підприємства, де вони працювали. Наразі в області очікують на зароблене колишні працівники 55-ти підприємств, щодо яких тривають процедури банкрутства на загальну суму у понад 12 млн грн.

Голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук зазначила, що профспілки Житомирщини застосовують всі активні форми роботи для захисту прав людей. Так, системою стало укладання регіональної угоди між профспілками, облдержадміністрацією і роботодавцями щодо захисту соціально-економічних прав громадян, а також постійний діалог з органами влади області та роботодавцями з питань виплати боргів із заробітної плати, зайнятості, охорони праці і здоров’я працюючих, комунально-побутового обслуговування населення.

Резюмуючи обговорення, заступник голови Федерації профспілок України Сергій Українець відзначив, що потенціал соціального діалогу щодо проблем зайнятості населення на Житомирщині розкривається найкраще порівняно з іншими регіонами держави. На його думку, визначальним при цьому є виважений підхід керівника області Сергія Рижука, котрий докладає максиму зусиль, аби забезпечити жителів краю робочими місцями.

Враховуючи, що профспілки Житомирщини відзначають 65-річчя з дня утворення, під час пленуму голова облдержадміністрації Сергій Рижук, заступник голови Федерації профспілок України Сергій Українець і голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук вручили нагороди ветеранам, активістам профспілкового руху та соціальним партнерам.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Банкомати ПриватБанку ...

КОМЕНТАРІ