Житомирська область: відбувся семінар з керівниками хімічно-небезпечних об’єктів області

Житомирська область: відбувся семінар з керівниками хімічно-небезпечних об’єктів області

21.11.13 11:35 0 966
Одним із вкрай важливих питань, покладених на Державну службу України з надзвичайних ситуацій, є захист населення і території від дії хімічно небезпечних речовин. Їх небезпека полягає в тому, що, на відміну від вогню чи диму, присутність таких речовин нерідко буває незримою. Тож, маючи справу із ними, слід бути у десятки разів пильнішим.

На території України на функціонує понад 1800 промислових об'єктів, на яких зберігається понад 283 тисячі тон небезпечних хімічних речовин. В зонах можливого хімічного забруднення проживає близько 22 мільйонів осіб. На Житомирщині подібних об'єктів 27, загалом на них зберігається понад 42 тони небезпечних хімічних речовин.

Для зменшення ризиків виникнення надзвичайних ситуацій на хімічно-небезпечних об'єктах, 20 листопада на базі Управління ДСНС України у Житомирській області пройшов семінар із керівниками цих об’єктів на тему: «Організація та планування заходів щодо захисту населення та персоналу у випадку виникнення надзвичайної ситуації (аварії) на хімічно-небезпечному об’єкті».

На початку керівникам хімічно-небезпечних об’єктів області було ще раз доведено, як потрібно діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із викидом небезпечних хімічних речовин. Окремо співробітники Управління наголосили на дотриманні норм і правил влаштування, обслуговування та технічної експлуатації систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Окреме і не менш важливе питання семінару — стан забезпечення засобами індивідуального захисту персоналу хімічно-небезпечних об’єктів, працівників прилеглих підприємств та громадян, які проживають у прогнозованій зоні хімічного зараження. На ньому зупинився представник Департаменту цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації.

У ході проведення семінару учасники мали нагоду поспілкуватися із доповідачами та отримати відповіді на питання, пов'язані із безпосередньою діяльністю їх об'єктів.

На завершення керівникам хімічно-небезпечних об’єктів області фахівці аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Житомирській області продемонстрували прилади радіаційної та хімічної розвідки, спеціальну техніку для проведення дезактивації та дегазації зараженої території, та пожежно-рятувальне обладнання для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру, пов’язаної з викидом небезпечних хімічних речовин.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: У Волинській області до ...

КОМЕНТАРІ