У Рівненській області кращий за професією

У Рівненській області кращий за професією

21.11.13 16:02 0 1039
В Олександрійському навчальному відділенні Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості відбулася кваліфікаційна атестація робітників фермерського господарства, суміщена із конкурсом професійної майстерності. Іспит пройшов у два етапи: спочатку випускники відповіли на теоретичні запитання, потім продемонстрували кваліфікаційній комісії навички водіння трактора та вантажного автомобіля. Загалом група, яка навчалася у РЦПТО ДСЗ майже рік, показала високі результати. Переможцем же конкурсу став Олександр Щербатюк із села Новосілки, що у Здолбунівському районі, направлений на навчання районним центром зайнятості. Олександр разом із трьома іншими колегами отримав подяку від адміністрації навчального закладу, а також був нагороджений статуеткою-відзнакою «Кращий випускник».

Чоловік прийшов на навчання, вже маючи досвід роботи в декількох сільськогосподарських підприємствах, які займаються вирощуванням цукрових буряків, зернових, сої. Протягом шести років опановував різні види сільськогосподарської техніки, виконував функції ремонтника, механіка. На останньому місці роботи навіть сам відремонтував старенький МТЗ, практично склавши трактор заново. Проте зрозумів, що знань, отриманих самотужки, недостатньо, та й, маючи документ про освіту, можна впевнено претендувати на робоче місце з гідною заробітною платою. Тому прийняв рішення приділити рік підвищенню кваліфікації. Олександр каже:

- Спочатку вагався, адже залишити господарство, родину і більшу частину дня проводити поза домом було важко. Проте час пролетів дуже швидко, а от професій я отримав більше, ніж планував. Тепер я і тваринник, і дояр, і слюсар, а також слюсар-ремонтник, тракторист, водій категорій «С», «В», «А1». Маю усі права і свідоцтво державного зразка. Поки що планую працювати шофером або механізатором, але отриманої кваліфікації цілком вистачить і для того, щоб організувати фермерське господарство. Принаймні тут відпрацював усі технології і прийоми на навчальному полі та у навчальному господарстві. Вже маю пропозицію від СВК «Горинь» про працевлаштування. Тішить, що підприємство придбало нові «Білоруси» - саме такі трактори, на яких ми навчалися тут. У моїй групі було багато хлопців з районів – Рокитнівського, Млинівського, Здолбунівського, більшість після проходження виробничої практики отримала пропозиції від роботодавців. Мені це приємно, оскільки я як досвідчений механізатор допомагав одногрупникам опанувати техніку. Тепер раджу знайомим і друзям навчатися в РЦПТО ДСЗ, адже на власному досвіді переконався в ефективності навчання. Та й умови для іногородніх чудові – бував в гостях у гуртожитку навчального закладу. Багато моїх друзів, які не мають роботи чи офіційного документа про кваліфікацію, вже всерйоз замислюються над цією можливістю.

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості чекає на тих, хто хоче стати професіоналом у сфері сільськогосподарського виробництва. Звертайтеся за адресою: м. Рівне, вул. Пирогова, 8. Тел./факс 68-37-95.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ