В третій лікарні Тернополя підвели підсумки Дня діабету

В третій лікарні Тернополя підвели підсумки Дня діабету

21.11.13 17:36 0 901
В рейтингу хвороб, що призводять до смерті, цукровий діабет поступається лише серцево-судинним і онкологічним захворюванням. В світі кожних 10 секунд 1 людина помирає від цукрового діабету. Зростає захворюваність цукровим діабетом і на Тернопіллі. «Солодка хвороба» призводить до важких ускладнень – сліпоти, гангрени нижніх кінцівок, інфарктів та інсультів. Тому дуже важливим є підвищення обізнаності населення про про діабет – фактори ризику, симптоми та ускладнення, самоконтроль.

В тернопільській МКЛ №3 проблема цукрового діабету постійно в полі уваги. Тут діагностують недугу, консультують хворих, лікують діабетичні патології, проводять моніторинг захворюваності. Напрацьований медиками досвід переконує, що актуальним є профілактичний напрям у діабетології – активне виявлення хворих на цукровий діабет, особливо другого типу, на тій стадії, коли хвороба розвивається безсиптомно (а цей період триває іноді 5-7 років). В третій лікарні регулярно проводять дні профілактики та раннього виявлення діабету.

Відтак, у Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом, в третій міській лікарні проведено скринінг цукрового діабету. Цьому передувала велика роз’яснювальна та просвітницька робота. З метою раннього виявлення цукрового діабету проведено масове обстеження тернополян: виміряно глюкозу крові натще у 122 чоловік. Виявлено підвищений рівень глікемії у 34-х обстежених, які були скеровані на консультацію до ендокринолога. У трьох обстежених було вперше виявлено цукровий діабет. Хворі із встановленим діагнозом перебувають на диспансерному спостереженні. Проведено також вимірювання артеріального тиску у 48-ми чоловік, виявлено підвищення тиску в 26-ти оглянутих. Пацієнти були скеровані на консультацію до кардіолога для корекції артеріального тиску.

Цукровий діабет невиліковний, тому хворий щоденно має стежити за раціоном, вчасно приймати ліки, знати, як поводити себе у різних життєвих ситуаціях. Для допомоги хворим та їх родичам в ТМКЛ №3 декілька разів на рік організують заняття Школи діабетика, під час яких відвідувачів додатково навчають ефективному самоконтролю, техніці вимірювання цукру, основам дієтичного харчування та знайомлять із специфікою фізичних навантажень тощо.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ