Валентин Королюк зареєстрував новий законопроект: Громадські роботи – за рахунок Фонду соцстрахування на випадок безробіття

Валентин Королюк зареєстрував новий законопроект: Громадські роботи – за рахунок Фонду соцстрахування на випадок безробіття

21.11.13 12:15 0 1077
Народний депутат України Валентин Королюк зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» стосовно організації громадських робіт на територіях сіл та селищ» (№3644). Ним пропонується внести доповнення до статті 31 Закону, щоб у разі залучення місцевими органами влади безробітних до громадських робіт у селах та селищах ці роботи оплачувалися за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Передумовою для розробки законопроекту стали звернення сільських голів до народного депутата. Зокрема, Кораблищенський сільський голова Млинівського району Василь Карачун скаржився, що з 1 січня 2013 року сільська рада через брак коштів не може залучати безробітних до громадських робіт. Адже тоді як до 1 січня оплата громадських робіт здійснювалася за рахунок Фонду, то зараз вимагається дольова участь сільської ради.
Слід зауважити, що громадські роботи у сільській місцевості є надзвичайно затребуваними. Скажімо, на території вже згадуваної Кораблищенської сільської ради минулоріч залученими безробітними виконувалися роботи з благоустрою та озеленення територій, впорядкування пам’ятника загиблим односельчанам, братської могили, кладовищ, парку відпочинку, джерел тощо. Зважаючи на обмеженість, дотаційність місцевих бюджетів, для більшості сільських рад громадські роботи цього року стали недоступними.
Відтак Валентин Королюк зареєстрував вже згадуваний законопроект з метою забезпечити фінансування громадських робіт за рахунок Фонду.

Прес-служба Народного депутата Валентина Королюка
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Післямова до вироку ...
Наступна новина: Олег Тягнибок закликав ...

КОМЕНТАРІ