Відбулося третє засідання Уряду національної альтернативи ВО «Свобода»

Відбулося третє засідання Уряду національної альтернативи ВО «Свобода»

21.11.13 13:37 0 867
20 листопада 2013 року відбулося третє засідання Уряду національної альтернативи ВО «Свобода» під головуванням прем'єр-міністра уряду Олександра Сича. За результатами засідання члени уряду затвердили програмну резолюцію діяльности Уряду національної альтернативи ВО «Свобода». У документі окреслено поточний стан справ у кожній галузі держави, надано пропозиції щодо основних напрямів діяльности опозиційного уряду, спрямованих на подолання негативних тенденцій у всіх царинах державної політики. Як повідомив Олександр Сич, уже незабаром документ буде представлено на розсуд громадськости. Окрім того, з цієї нагоди наприкінці листопада також планується перша презентація Уряду національної альтернативи ВО «Свобода» у Києві.

Серед иншого на засіданні уряду також було розглянуто питання про стан промислового виробництва в Україні (доповідач – міністр уряду з питань промислової політики та підприємництва Юрій Тарас), а також питання щодо можливости об’єднання Державної служби зайнятости України та Державної інспекції України з питань праці, на чому закцентував увагу міністр соціяльної політики Уряду національної альтернативи ВО «Свобода» Руслан Зелик.

Як зазначив Юрій Тарас, падіння промислового виробництва в Україні, яке відбувається щомісяця протягом майже року, є беззаперечним свідченням нездатности чинного Кабінету Міністрів контролювати ситуацію в українській економіці. За словами свободівця, уряд Азарова фактично самоусунувся від захисту економічних інтересів держави.

Так, за січень-вересень 2013 року до аналогічного періоду минулого року падіння склало 5,2%. Лише за вересень 2013 року промислове виробництво скоротилося ще на 0,4%. Наслідком падіння промислового виробництва є, своєю чергою, падіння ВВП держави, яке фіксують уже протягом п’ятого кварталу поспіль. Звідси випливає і невиконання б’юджету та жалюгідний стан єдиного скарбничого рахунку, на якому станом на 1 листопада залишилося 410 млн. грн. проти щонайменше 3–4 млрд. грн., що були на цьому рахунку кризового 2009 року. Незважаючи на запевнення уряду, продовжує зростати й заборгованість із заробітної плати, яка на сьогодні досягла майже 1 млрд. грн. «Жорстка криза в економіці України є передусім наслідком економічної політики уряду Януковича-Азарова-Арбузова, що спрямована винятково на захист приватних інтересів олігархічних кланів», – резюмував Юрій Тарас.

Уряд національної альтернативи ВО «Свобода» також рекомендував Кабінету Міністрів України утриматися від вжиття заходів щодо об’єднання Державної служби зайнятости України з Державною інспекцією України з питань праці до моменту отримання висновків Міжнародної організації праці та узгодження їх зі сторонами соціяльного діялогу. Як наголосив Руслан Зелик, ці органи мають різні джерела фінансування. Так, Державна інспекція України з питань праці фінансується за рахунок коштів держб’юджету, а Державна служба зайнятости – за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціяльного страхування на випадок безробіття.

«Спроба покращити стан фінансування Держпраці за рахунок об’єднання з Державною службою зайнятости може викликати значний негативний резонанс серед роботодавців, за кошти яких пропонується утримувати контрольно-наглядовий орган. Окрім того, перекладання фінансування державного органу на страховий фонд призведе до зростання адміністративних витрат Фонду, наслідком чого може стати погіршення фінансування послуг безробітним та їхнього соціяльного захисту», – наголосив Руслан Зелик.

Напрацювання Уряду національної альтернативи ВО «Свобода» щодо можливих шляхів вирішення окреслених проблем найближчим часом буде опубліковано у засобах масової інформації та надіслано членам Кабінету Міністрів України у вигляді рекомендацій.

Прес-служба Уряду національної альтернативи
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Представники львівської ...
Наступна новина: Луцьк: окремі торговельні ...

КОМЕНТАРІ