ВО «Свобода»: Зараз єдиний спосіб захистити Київ від незаконних забудов – вести активну боротьбу на вулицях

ВО «Свобода»: Зараз єдиний спосіб захистити Київ від незаконних забудов – вести активну боротьбу на вулицях

21.11.13 20:55 0 848
Кияни ведуть активну боротьбу проти варварських спроб знищити столицю – постійних рейдерських атак, спроб знищити зелені зони, історичні та архітектурні пам’ятки, зведення незаконних забудов. Рейдери руйнують комфорт киян, перетворюючи столицю в місце, де нестерпно жити. Нині ж фактично єдиною можливістю киян захистити своє право на життєвий простір це вулична боротьба. Про це 21 листопада 2013 року під час брифінгу у Верховній Раді України заявили народні депутати-свободівці Андрій Іллєнко та Ігор Мірошниченко, а також активісти «Свободи» Юрій Левченко та Євген Карась.

Зокрема Андрій Іллєнко проінформував щодо подій, які напередодні відбулися на вулиці Булгакова, 9 (Борщагівка), коли близько трьох сотень киян вийшли проти незаконної забудови в їхньому сквері: «Там відбулися сутички з «тітушками» – бандитами-найманцями, яких привів забудовник і яких покривала міліція. Після цього один киянин, який так само вийшов захищати своє місто, помер унаслідок тих ушкоджень, яких йому завдали бандити. Цей факт має мобілізувати всіх нас та показати всю загрозу бандитизму, яка є в царині незаконних забудов, рейдерських атак та инших проявів беззаконня».

Свободівці також представили спеціяльну карту, на якій вони відзначили всі місця, де нині триває боротьба із незаконними забудовами, а також місцини, де киянам таки вдалося перемогти забудовників та відстояти право жити в нормальному місті. На ній задемонстровано доволі тривалу боротьбу націоналістів, а також усіх патріотів свого міста за збереження зелених зон Києва. За словами Андрія Іллєнка, мапа відображає лише останній-передостанній рік і лише «найгарячіші точки боротьби».

Своєю чергою Ігор Мірошниченко зазначив, що ситуація із незаконними забудовами в Києві є катастрофічною.

«Причин незаконних забудов у столиці є декілька, головна з яких – це нелегітимна Київрада та її рішення щодо питань землевідведення, які ухвалювали без проведення громадських слухань, без обговорення і без урахування містобудівної документації. Затверджений генеральний план столиці практично у всіх цих гарячих точках, де кияни захищають свої двори, зелені зони, парки, не передбачає жодного будівництва. На превеликий жаль, забудовники керуються не генпланом, який діє в столиці, а концепцією розвитку. Це такий собі корупційний документ, згідно з яким за кожну точку забудови, за кожну незаконно відведену земельну ділянку підприємці платять гроші корупційній київській владі. Єдиний спосіб протистояти незаконним забудовам зелених зон і знищенню обличчя столиці – це залучати громадян і виявляти активну громадянську позицію», – заявив свободівець.

Ігор Мірошниченко також повідомив: «Сьогодні о 20:00 відбудеться ще одна досить серйозна подія на вулиці Княжий Затон, 12б, де мають побудувати дві «свічки» замість парковки. Громада так само вийде на вулицю».

Єдиний кандидат від об’єднаних сил опозиції у 223-му виборчому окрузі (Шевченківський район Києва) свободівець Юрій Левченко зауважив: «Причиною появи незаконних забудов є тотальна продажність правоохоронної системи та судової гілки влади де все вже домовлено з прокурором, начальником міліції, суддею відповідного району. Єдине, що ми можемо робити, – це піднімати громаду і намагатися гальмувати забудовні процеси, аби дочекатися появи нормальної влади, яка скасує всі незаконні рішення. Показовим прикладом є Каштановий гай (частина Сирецького гаю в Шевченківському районі), де є понад сотня шістдесятирічних каштанів, спортивний та дитячий майданчик. У цьому місці відпочивають усі мешканці Сирецького району. Там так само триває боротьба із забудовниками, які вирішили, що це насправді не Каштановий гай, не дитячий майданчик, а «сміттєве звалище», як вказано у незаконному рішенні міської ради. Вже кілька років забудовники намагаються звести в парку елітні котеджі замість каштанів. Ми постійно разом із місцевими мешканцями зносимо паркани будівництва. Нині триває судовий процес у цій справі, де фігурує очевидно незаконне рішення Київради. Місяць тому суд першої інстанції ухвалив рішення про відмову у скасуванні незаконного рішення, хоча позивачем у справі є прокуратура. 14 листопада таке саме рішення ухвалив суд другої інстанції. Це відбувається тому, що серед забудовників один із власників земельної ділянки – це мати Самсіна, який є головою кваліфікаційної комісії суддів».

Окрім того, громадський активіст, член комітету Київської міської організації ВО «Свобода» Євген Карась, який є постійним учасником акцій за збереження зелених зон та історичних пам’яток у столиці, зазначив: «Ми презентуємо карту боротьби з незаконними забудовами для того, щоби розвіяти міт про те, що зараз неможливо протистояти цим проблемам. Так, насправді карта відображає досить позитивну тенденцію протестів. Нині київська громада нарощує досвід та посилює консолідаційні процеси, завдяки чому все частіше вдається обороняти наші двори, скеври, парки та архітектурні пам’ятки. Але водночас історія минулих років налічує дуже багато поразок громади, адже це були не об’єднанні протести. Сьогодні можна зауважити, що кияни відчувають себе достатньо монолітною громадою. Ми бачимо, як кияни перемагають злочинців, рейдерів на Троєщині, Борщагівці. Инколи вдається перемагати шляхом тиску на суди. Ми досягаємо перемоги завдяки тому, що ми ведемо не лише оборонні дії, а й переходимо в наступ»

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сало вручив іменні ...
Наступна новина: Вчасне інформування – ...

КОМЕНТАРІ