Заява прес-служби Київської обласної організації ВО «Свобода» з приводу ситуації, що склалася навколо броварського осередку партії

Заява прес-служби Київської обласної організації ВО «Свобода» з приводу ситуації, що склалася навколо броварського осередку партії

21.11.13 21:01 0 878
Низка ЗМІ оприлюднили інформацію про нібито саморозпуск Броварської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода». У розтиражованій провладними медія інформації міститься посилання на слова колишнього керівника Броварської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Ганни Брусенської, яка заявила про добровільний вихід із лав партії кількох десятків партійців. Заявляємо, що дана інформація не відповідає дійсності.

Ще 5 липня 2013 року Політрада Всеукраїнська об’єднання «Свобода» ухвалила низку кадрових рішень про звільнення з лав партії та займаних посад членів об’єднання та вирішила провести повну перереєстрацію броварської організації. Екс-керівник Броварської міської організації ВО «Свобода» Ганна Брусенська мала низку партійних стягнень, не брала активної участи в роботі організації та фактично самоусунулася від участи в тих резонансних подіях, що розгорталися в Броварах, зокрема, не долучилася до акцій на підтримку свободівців із броварської районної організації, яких через суд переслідують за акції протесту проти незаконних забудов та підтримку Віталія Запорожця.

5 вересня 2013 року Політвиконком ВО «Свобода» ухвалив рішення про відсторонення Г.Брусенської від посади голови Броварської міської організації ВО «Свобода» за порушення партійної дисципліни під час голосування на сесії Броварської міської ради 22 серпня 2013 року. Виконувачем обов’язків керівника цієї організації призначено Олега Шевчука.

У зв’язку з цим так званні «збори» партійного комітету броварської міської організації, що начебто відбулися 15 жовтня 2013 року, були нелегітимними, на них не було запрошено членів обласного комітету Всеукраїнського об’єднання «Свобода», а відсторонена від керівництва організації Г.Брусенська не мала права ні проводити, ні тим паче очолювати це зібрання. Згідно із протоколом так званих «зборів», що надійшов до обласної організації лише всередині листопада, зібрання, попри його нелегітимність, навіть не зібрало кворуму. Згідно із псевдопротоколом, на зібрані були присутні 15 із 34 членів, що перебувають на обліку Броварської міської організації ВО «Свобода». Деякі члени організації про свій вихід із подивом дізналися з преси. Так само із преси ми з подивом дізналися, що це рішення підтримали особи, які жодного дня не перебували в лавах ВО «Свобода».

Нині триває перереєстрація Броварської міської організації ВО «Свобода»; колишні члени об’єднання, які не пройдуть перереєстрації та обіймають посади депутатів місцевих рад, разом із втратою партійного квитка зобов’язані скласти представницькі мандати.

Прес-служба Київської обласної організації ВО «Свобода» закликає журналістів не тиражувати неперевірену інформацію та відповідальніше з’ясовувати достовірність оприлюднюваних фактів.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку пройде «Флешмоб ...
Наступна новина: До уваги платників ! ...

КОМЕНТАРІ