Першочергові орієнтири діяльності Чернівецької митниці Міндоходів розглянули з представниками громадськості

Першочергові орієнтири діяльності Чернівецької митниці Міндоходів розглянули з представниками громадськості

21.11.13 21:57 0 873
Створення умов для розвитку бізнесу та міжнародної торгівлі, зростання рівня митного сервісу та, як наслідок, інвестиційної активності в Україні – основні питання, що днями обговорювалися під час засідання за «круглим столом» на митному пості «Чернівці», за участю Юрія Черниша – начальника Чернівецької митниці Міндоходів. На засідання були запрошені суб’єкти зовнішньо - економічної діяльності регіону та митні брокери.
Аналізуючи експортно-імпортні операції, здійснені з початку року Юрій Черниш відзначив: «В зоні діяльності митниці Буковини зовнішньоекономічні операції протягом десяти місяців нинішнього року фактично здійснювали 655 суб’єктів ЗЕД, якими з початку року оформлено понад 27,3 тис. митних декларацій, з них: експортних – майже 7 тис., імпортних – 14,6 тис., транзитних – майже 5,9 тис., - а це дає підстави стверджувати про пожвавлення ділової активності бізнесу».
В ході засідання присутніх проінформовано про те, що в середньому за добу оформлюється 96 митних декларацій у різних митних режимах, майже 50 відсотків припадає на митний пост «Чернівці». Розвиток електронного декларування товарів, що переміщуються учасниками ЗЕД через митний кордон, автоматизації митного контролю та інші прогресивні заходи скорочують час та унеможливлюють втручання в процес так званого «людського» фактору. Митне оформлення товарів здійснюється в максимально стислі терміни. Середній час оформлення митної декларації становить в режимі «імпорт» - 47 хв., в режимі експорт – 46 хв., в режимі транзит – 18 хв. При цьому, часовий норматив відповідно до Митного кодексу України на здійснення митного оформлення складає 4 години.
Учасники «круглого столу» відзначили позитивний досвід організації митного контролю та ефективність спрощення митних процедур, а також звернули увагу на нові ініціативи Міндоходів, що проходять адаптацію.
Довідка:
За 10 місяців 2013р. обсяг товарообороту через зону діяльності Чернівецької митниці Міндоходів перевищив 467,7 млн. дол. США.
Імпорт товарів - 322,9 млн. дол. США , загальною вагою 219,5 тис. тонн.
Експорт товарів - 144,8 млн. дол. США, загальною вагою 341,4 тис. тонн.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже чотири тисячі ...
Наступна новина: В місцеву скарбницю ...

КОМЕНТАРІ