Івано-Франківщина: творчого довголіття народному фестивалю «Пісні Опілля-2013 » і до наступних зустрічей!

Івано-Франківщина: творчого довголіття народному фестивалю «Пісні Опілля-2013 » і до наступних зустрічей!

22.11.13 17:19 0 2576
В День Рогатина, в міському парку відпочинку відбувся, за прекрасної погоди, VI обласний фестиваль народної творчості «Пісні Опілля». Учасниками фестивального дійства у різноколірних вишиванках були кращі творчі колективи району, області, а також сусідів з Львівщини і Тернопілля. Були також офіційні гості з Польщі, міста-побратима Рогатина Краковіце.

Благословили народний фестиваль «на прославу пісених традицій рідного краю» місцеві священики. Від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка «процвітання і творчого довголіття» побажав учасникам та гостям опільського фестивалю заступник голови ОДА Роман Іваницький.

На сцені фестивалю «Пісні Опілля», наданій Мистецькою агенцією «Захід-шоу», виступали знані земляки - народні артисти України Богдан Сташків (директор Мистецької агенції), Михайло Кривень, заслужений артист України співак і композитор Богдан Кучер, заслужені артисти України гуморист Ігор Чепіль і бандурист Остап Стіхів (м.Львів), а також художні колективи Золочівського, Миколаївського, Пустомитівського, Монастириського тап Перемишлянського районів Львіщини, Бережанського і Монастириського - Тернопільської області. Усім учасникам були вручеені подарунки від організаторів: чоловіча парфумерія Alfred Dunhill та жіноча косметика Mary Kay.

Як зазначила заступник голови Рогатинської РДА Ірина Кобута, цього фестивального року («Пісні Опілля» проводяться раз на 2 роки) у представленні автентики, звичаїв, традицій, святкової ноші і самобутніх місцевих страв Рогатинщини було задіяно 31 «фольклорне подвір»я», кожне з яких по-своєму оригінально представили сільські громади району (у 2011 році було 28 садиб). Виступили 15 колективів гостей опільського краю і 22 колективи народної пісні з Рогатинщини.

Начальник районного відділу культури Надія Семанишин не приховувала радості в інтерв’ю журналістам з області та власкорам загальноукраїнських ЗМІ: започаткований у 1996 році районний фестиваль «Пісні Олілля» «вийшов на вищий представницький рівень і має такий прекрасний розвиток подій».

Родзинкою фестивалю «Пісні Опілля» стало смакування «долею» - запашним опільським короваєм, печеним за особливим прадавнім рецептом і, як кажуть, «руками дбайливої несварливої господині».

Голова Рогатинської РДА Йосип Нижник, розпитуючи гостей про враження від побаченого і почутого на фестивалі, якому, безумовно, передувала велика організаційна робота, сприяння земляків підприємців, щиро радів з того, що усім дуже сподобалося.

Творчого довголіття рогатинським «Пісням Опілля -2013» і до наступних зустрічей!

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації

Uzinform
Источник: http://fleur.ua/brands/alfred-dunhill.html
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ