Чернівецьким вчителям презентували світовий бестселер про майбутнє

Чернівецьким вчителям презентували світовий бестселер про майбутнє

22.11.13 13:34 0 1719
21 листопада, у переповненій актовій залі гімназії №7 відбулася презентація світового бестселера відомого фізика-теоретика Мічіо Кайку “Фізика майбутнього” для чернівецьких вчителів фізики, біології та інформатики. У ній взяли участь засновник і директор видавництва «Літопис» Михайло Комарницький та проректор з з науково-педагогічної роботи Львівського національного університету імені Івана Франка Марія Зубрицька.

«Ми раді ознайомити місцевих вчителів з виданою нами книжкою Мічіо Кайку, яка здобула Гран-прі Львівського Форуму видавців-2013, – каже Михайло Комарницький. – Ця презентація стала можливою завдяки ініціативі і підтримці громадської організації «Рідне місто» та Чернівецької міської ради. Феномен Мічіо Кайку полягає у вмінні доступно пояснювати складні проблеми теоретичної фізики, генетики, біології та вцілому світобудови. У книжці «Фізика Майбутнього» науковець досліджує, як три великі наукові революції – квантова механіка, біогенетика і штучний інтелект трансформують наше життя в наступному сторіччі. Прочитане дозволяє нам практично втілити наступні елементи: визначити роль України в розвитку технологій, залучити небайдужу молодь до творення технічного прогресу, створити платформу для спілкування молоді та провідних наукоємних виробничих компаній. «Фізика Майбутнього» – це захоплива науково-популярна розповідь, що сплітає докупи останні досягнення провідних науковців світу. Книжка ґрунтується на інтерв’ю з понад 300-ми відомими фахівцями різних галузей, які генерують ідеї наукового прогресу. Безумовно, ця книга може бути цікавою для всіх, хто цікавиться інформацією про сучасні досягнення науки: для учнів, вчителів, студентів, науковців, бізнесменів, урядовців».

Марія Зубрицька прочитала присутнім у залі пізнавальну лекцію «Нові тенденції в сучасній освіті: світовий досвід і українські реалії». На згадку про презентацію кожен безкоштовно отримав примірника книги Мічіо Кайку “Фізика майбутнього”.

Довідково:

Мічіо Кайку – науковець зі світовим ім’ям у галузі теоретичної фізики. Обіймає посаду професора теоретичної фізики в міському коледжі та університеті м. Нью-Йорка. Автор дев’яти науково-популярних книжок, дві з яких – “Візії: як наука змінить світ ХХІ століття” та “Гіперпростір” – стали бестселерами і перекладені на десятки мов світу, в тому числі українською. Мічіо Кайку – ведучий численних наукових програмах на телеканалах BBC-TV, Discovery і Science, присвячених визначним винаходам і відкриттям, знімається в документальних фільмах, ведучий щотижневої програми на радіо, яка має своїх слухачів в 130-ти містах США, виступає з лекціями в багатьох країнах світу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді

Читайте також: Решение задач по физике. www.reshyu.ru .
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ