Керівники міліцейських підрозділів Львівщини і Закарпаття взяли участь у тренінгу ОБСЄ

Керівники міліцейських підрозділів Львівщини і Закарпаття взяли участь у тренінгу ОБСЄ

22.11.13 14:56 0 749
Черговий етап спільного проекту Міністерства внутрішніх справ і Координатора проектів ОБСЄ в Україні "Подальше сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України і працівниками ЗМІ" відбувся у Львові.

Навчання було організовано для начальників міських та районних відділів міліції Львівської та Закарпатської областей.

Своїм досвідом під час тренінгу, який включав як теоретичні, так і практичні заняття, поділилися медіа-тренер Зоя Казанжи та медіа-юрист Людмила Опришко. Вони ознайомили і наочно продемонстрували учасникам тренінгу, як налагоджувати ефективні відносини і співпрацю із представниками засобів масової інформації, що дозволить досягти більш ефективної співпраці та мінімізувати конфлікти між правоохоронцями та представниками ЗМІ.

Перед експертами фахівцями стояло завдання навчити міліцейських керівників правильно спілкуватися з журналістами, дотримуючи при цьому вимог законодавства, яке регламентує, як діяльність як правоохоронців, так і представників ЗМІ. При цьому акцент робився на те, як фахово розбиратися в точках перетину співпраці журналістів і міліції, як попереджати конфлікти, які можуть виникнути в процесі спілкування або вирішувати їх, якщо вони виникли.

Також для керівників підрозділів міліції Львівщини та Закарпаття провели лекційний курс щодо покращення взаємодії працівників правоохоронних органів із журналістами, згідно міжнародних стандартів і європейського досвіду та українського законодавства.

Керівники львівських та закарпатських міськрайвідділів міліції, під час заходу, отримали можливість удосконалити практичні навички спілкування з журналістами, краще зрозуміти специфіку їх роботи, закріпили професійні навички і набути нові знання щодо взаємодії із ЗМІ. Учасники тренінгу мали можливість під час змодельованих ситуацій сформувати практичні навички ефективного спілкування з мас-медіа, поводження в публічному просторі та спілкування з журналістами під час надання інформації.

Учасники тренінгу відмітили, що такі заходи дуже корисні, оскільки на базі міжнародного досвіду навчаються ефективно взаємодіяти із засобами масової інформації.

Присутнім також було презентовано особливості взаємодії правоохоронців і представників мас-медіа у США, Німеччині та Великобританії.

Даний проект спрямований на реалізацію політики відкритості та прозорості правоохоронного відомства. Проводити тренінги покликані як міжнародні, так і українські експерти з питань практики спілкування з пресою під час розслідувань. Проект стартував у 2012 році для підрозділів зв'язків з громадськістю, а цього року в кількох регіонах України вже відбулися навчальні тренінги з керівною ланкою органів внутрішніх справ.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вчасне інформування – ...
Наступна новина: Алла Шлапак: Інвалідність ...

КОМЕНТАРІ