В Закарпатській області рятувальники спільно з комунальниками запобігали пожежам

В Закарпатській області рятувальники спільно з комунальниками запобігали пожежам

22.11.13 13:25 0 758
Працівники Управління ДСНС спільно з комунальниками та органами соціального захисту населення 21 листопада здійснили профілактичне відпрацювання житлового сектора на території ДП ЖРЕР № 4 м. Ужгород.

Основною метою даного заходу є профілактика пожеж та випадків загибелі людей та попередження пожеж впродовж опалювального сезону, доведення до громадян основних вимог пожежної безпеки у побуті та надання практичної допомоги в покращенні протипожежного стану їхніх помешкань.

Кожному господареві вручалися листівки та пам’ятки, які інформують про основні недоліки при монтажі та експлуатації електрообладнання й систем опалення, користування електропобутовими приладами, тощо.

Також в зоні особливої уваги були й міські багатоповерхівки. Адже саме тут особи без постійного місця проживання у підвалах та горищах облаштовують собі тимчасовий притулок. У пошуках тепла вони часто-густо забувають про будь-які правила пожежної безпеки. У ході відпрацювання комунальникам рекомендувалося звернути увагу на необхідність приведення у відповідність до протипожежних вимог підвали та горища багатоповерхівок та поставити на вхідні двері надійні замки.

Як розповів керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей, станом на 21 листопада на території Закарпатської області виникло 1511 пожеж. У вогні загинуло 39 закарпатців, ще 24 отримали різного ступеню важкості опікові травми. Завдяки оперативним діям підрозділів ДСНС, вдалося відвоювати у вогняної стихії 87 людських життів. За статистикою, найбільше від вогняної біди й надалі потерпає саме житловий сектор, отож господарі мають дбати, передусім, про належний протипожежний стан своїх помешкань. Тому головне завдання оперативно-рятувальної служби - акцентувати увагу громадян на власній безпеці та безпеці оточуючих та дотриманні правил пожежної безпеки в побуті.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі конкурс ...
Наступна новина: Гравця збірної Хорватії ...

КОМЕНТАРІ