На Хмельниччині шахраї знову маскуються під соціальних працівників

На Хмельниччині шахраї знову маскуються під соціальних працівників

22.11.13 16:34 0 679
Дві жінки середнього віку завітали до самотньої 90-річної пенсіонерки, після чого старенька недорахувалась 10 000 гривень заощаджень.

Як розповіла потерпіла, панянки представились соціальними працівниками, тому вона і впустила їх до свого помешкання без усіляких підозр, бо ж справжні працівники частенько її навідували. Потрапивши до квартири, жінки почали розпитувати бабусю про проблеми, стан здоров’я, поступово завівши розмову про останнє нововведення президента — надання державної допомоги людям похилого віку у досить великих розмірах. Зачепивши болючу для кожного пенсіонера тему, «соцпрацівниці» почали бідкатися, що гроші на рахунки на виплату допомоги надійшли, але в іноземній валюті, а от видавати її населенню потрібно тільки у національній гривні. От і доводиться витрачати їм, бідолахам, зайвий час у пошуках, де здійснити обмін, замість того, аби одразу видавати людям законні гроші. І тут жінки, ніби між іншим, запропонували бабусі за браком часу обміняти у них гроші за дуже вигідним курсом. Мовляв, вона від цього отримає тільки подвійну вигоду: і на обміні виграє зайву копійку, і допомогу вони їй одразу ж виплатять. Не довіряти своїм гостям у потерпілої не було причин: привітні, розумні, співчутливі, до того ж, ще й соціальні працівники. Оборудка пройшла успішно, але не для старенької — перераховуючи гроші після візиту благодійниць, вона не дорахувалась свого статку, який заощаджувала протягом кількох років, аж на 10 000 гривень.

Наразі міліція розшукує зловмисниць. За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 статті 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. За даний злочин законодавством передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п‘яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Правоохоронці звертаються до усіх громадян! Будьте пильними та обережними, не довіряйте незнайомцям. Якщо ж сталось так, що до вас завітали представники якоїсь організації чи служби, то, в першу чергу, перевірте посвідчення, зателефонуйте до установи аби підтвердити візит та особу візитера. Дзвінки здійснюйте лише із власного телефону, бо хтозна, чий номер вам підкаже гість. Самотнім людям похилого віку радимо звернутись до когось із знайомих або сусідів, щоб вони були присутніми, поки справжні працівники здійснять свою роботу, а шахраїв такі маневри налякають.

Пам’ятайте, працівники міліції завжди готові прийти на допомогу, якщо ви щось запідозрили —негайно телефонуйте на «102».

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: Чернігівському Центру ...

КОМЕНТАРІ