На Хмельниччині координаційна рада з питань розвитку підприємництва

На Хмельниччині координаційна рада з питань розвитку підприємництва

22.11.13 15:07 0 792
Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля відбулося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва при облдержадміністрації за участю представників Головного управління Міндоходів та Головного управління Пенсійного фонду в області.

Представники державних структур, підприємці як дрібного так і великого масштабу зібралися аби обговорити найбільш важливі наразі для області питання розвитку підприємницької діяльності. Як зазначив Леонід Гураль, основним інструментом реалізації реформ Президента України Віктора Януковича щодо створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу в регіоні є конструктивний діалог влади та бізнесу. В результаті цього на теренах краю забезпечується формування комфортне економічного середовища, вирішуються нагальні соціальні питання.

Жваву дискусію викликало обговорення проекту Закону України «Про Загальнодержавну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки». У ході обговорення Леонід Андрійович звернув увагу присутніх на те, що положення проекту Загальнодержавної програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки повинні передбачати заходи, які б максимально нівелювали можливі негативні тенденції та ризики для бізнесу у разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «Адже, перспектива розвитку майбутньої української держави можлива за умов подальших ефективних економічних та політичних перетворень в Україні», – наголосив посадовець.

Директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Андрій Прусецький представив учасникам зібрання проект Закону України “Про Загальнодержавну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2014-2024 роки”, основною метою якої визначено:

- забезпечення розвитку та підвищення конкурентоспроможності вітчизняного ринку шляхом впровадження інноваційних технологій,

- створення робочих місць та зменшення рівня безробіття,

- підвищення соціальної відповідальності бізнесу перед суспільством та створення позитивного іміджу для залучення інвестицій тощо.

Коли ж мова зайшла про зниження навантаження на фонд оплати праці, Леонід Андрійович підкреслив, що рівень навантаження на фонд оплати праці в Україні є одним із найвищих у Європі, а його сплата для багатьох підприємців і підприємств надто обтяжливі та не сприяють підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних виробників, товарів і послуг. Також заступник голови адміністрації наголосив на доцільності перегляду механізмів зменшення єдиного соціального внеску, що би водночас гарантувало збалансованість системи соціального страхування та недопущення соціальної напруги через незабезпечення страхових виплат.

Підводячи підсумки засідання, Леонід Гураль зазначив, що створення сприятливого бізнес середовища – це базове підґрунтя вирішення існуючих проблем у розвитку економіки, формування високотехнологічного та конкурентоспроможного виробництва, залучення ефективних інвестицій.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області в ...
Наступна новина: До Всесвітнього дня дитини ...

КОМЕНТАРІ