На Хмельниччині пройде акція «Послання пам’яті»

На Хмельниччині пройде акція «Послання пам’яті»

22.11.13 08:09 0 947
Про це голова облдержадміністрації Василь Ядуха розповів під час спілкування з ведучою програми «Акценти» ХОДТРК «Поділля-центр». Щороку, у четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. Указом Президента України Віктора Януковича від 19 серпня 2013 року «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні» окреслено чіткі завдання для місцевих органів влади для належного проведення жалобних заходів у 2013 році.

«На території області прийнято відповідне розпорядження голови облдержадміністрації, згідно з яким у всіх районних центрах та містах будуть організовані покладання лампад та квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків, панахиди за упокій невинно убієнних голодом, приспущення державних прапорів та обмеження розважальних масових заходів», - сказав Василь Ядуха. Він закликав усіх небайдужих до історії українського народу долучитися 23 листопада о 15 годині до скорботної ходи, яка пройде від Майдану Незалежності по вул. Соборній та Проскурівській до пам’ятника «Ангел Скорботи» в обласному центрі. Цього ж дня у вікнах житлових приміщень, підприємств, організацій, установ, в тому числі й облдержадміністрації будуть запалені свічки.

Очільник краю також повідомив, що обласна влада підтримала ініціативу громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років щодо проведення акції «Послання пам’яті». В рамках акції місцеві громади готують свої листи-звернення для нащадків «Послання співвітчизникам, які вшановуватимуть пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні у соті роковини трагедії (у 2033 році)». Вони будуть озвучені під час проведення жалобних заходів на місцях. Планується також, що усі послання від області будуть зібрані та передані до громадського комітету із вшанування пам’яті жертв голодомору для створення нового тому Національної книги пам’яті.

У ході програми також йшла мова про розвиток позашкільної освіти в області, візит делегації краю до Грецької республіки, досягнення аграріїв, з якими вони зустріли своє професійне свято. Також Василь Ядуха дав вичерпні відповіді на запитання жителів краю.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Серед чернівецьких ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ