На Хмельниччині відбувся круглий стіл з питань налагодження взаємодії органів влади, контролюючих органів та бізнесу в галузі пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту

На Хмельниччині відбувся круглий стіл з питань налагодження взаємодії органів влади, контролюючих органів та бізнесу в галузі пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту

22.11.13 13:36 0 676
20 листопада в залі засідань Головного управління проведено круглий стіл із представниками органів влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємцями для обговорення питань взаємодії у напрямках забезпечення пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

Проведення наради викликано актуальністю питання щодо дерегуляції контролюючих органів у відносинах із суб’єктами господарювання. Вказане питання обговорювалося під час зустрічі Президента України Віктора Януковича із представниками Української спілки підприємців і промисловців та Федерації профспілок України.

Начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух відкрив нараду та довів присутнім обстановку, яка склалася в Україні та, зокрема, на території Хмельниччини з пожежами, які завдали значних матеріальних збитків і, щонайстрашніше, із загибеллю людей.

У ході круглого столу співробітники Головного управління обговорили з присутніми вимоги Кодексу цивільного захисту України в сфері провадження господарської діяльності, який набрав чинності з 1 липня 2013 року. Також, особливу увагу було звернуто на умовах будівництва та прийняття об’єктів в експлуатацію.

На сьогоднішній день максимально спрощені дозвільні процедури, умови будівництва та прийняття об’єктів в експлуатацію. Поле діяльності у сфері будівництва та проектування максимально відкрито як для організацій, так і для фізичних осіб. Разом із тим, незнання нормативної бази в цілому, у тому числі з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, нерідко призводить до того, що значна частина об’єктів проектується, будується та приймається в експлуатацію з численними порушеннями вимог будівельних норм та правил.

Усі учасники круглого столу висловили подяку рятувальникам за відкритість структури до співпраці, що максимально спрощує взаємодію підприємців Хмельниччини з відомством.

За результатами круглого столу укладений та підготовлений до підпису Меморандум про партнерство та співробітництво на засадах об'єднання можливостей.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецьким вчителям ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ