В Івано-Франківську з ініціативи депутата міської ради Оксани Савчук молодь вшанувала пам’ять жертв голодомору

В Івано-Франківську з ініціативи депутата міської ради Оксани Савчук молодь вшанувала пам’ять жертв голодомору

22.11.13 12:17 0 866
Молоді активісти громадської організації Студентська Свобода провели акцію до 80-х роковин голодомору. Пам’ятною ходою та справжньою виставою молоді націоналісти вшанували пам'ять загиблих українців від геноциду

Понад пів сотні студентів колоною зі свічками пройшлися пам’ятною ходою головною вулицею міста – вул. Незалежності до Вічового Майдану. Саме там, на центральній площі, Студентська Свобода провела театралізовану постановку про події 32-33-х років. Молоді юнаки та дівчата зі свічками у руках розмістилися на площі, утворивши символічний хрест. Раптово у чорному балахоні приходить смерть і косою гасить свічку, троє дівчат падають… Все доволі символічно: постать смерті – це смерть голодомору, що так само гасила життя мільйонів українців у 32-33-х роках. Проте у постановці – щасливий кінець: приходить Янгол та дарує колоски - життя. Опісля на сцені посеред неба молодь розігрує справжню виставу за мотивами психологічної драми сучасної письменниці Анни Багряної, про долю українців та історію українського народу в період окупації тоталітарним режимом.

Організатор заходу Іван Квасний наголошує, що дана акція покликана не тільки вшанувати пам'ять загиблим, але привернути увагу до самого факту геноциду проти українського народу. «Кількість загиблих від геноциду у 32-33- роках перевищує 3,5 мільйони, що у два рази більше ніж за рік бойових дій під час Другої світової війни. Документи та факти свідчать, що голодомор був штучно створеним явищем радянським тоталітарним режимом. Голодомор 32-33-х років офіційно визнаний геноцидом у 23 країнах світу. Натомість держава, що проводила навмисний голод, Росія категорично заперечує факт геноциду та не визнає своєї вини. Саме тому ми провели даний захід. Ми хотіли вшанувати тих, хто загинув в період 32-33-х років та частково відтворити цю трагічну сторінку в нашій історії. Пам’ятною ходою ми пройшлися вулицею Незалежності до Вічового Майдану, де зі свічок виклали символічний хрест та показали виставу про долю українського народу. Ми зобов’язані знати і пам’ятати. Бо саме пам'ять і є виявом справедливості», - пояснює молодий активіст.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ