Львівщина: працівники землевпорядної служби області здійснюють оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на 2014 рік

Львівщина: працівники землевпорядної служби області здійснюють оновлення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів на 2014 рік

22.11.13 19:05 0 822
Згідно чинного законодавства нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років. Відповідно наступного, 2014 року, необхідно оновити цю оцінку земель у 130-ти населених пунктах Львівської області. Із цієї кількості, цього року, землевпорядниками вже завершено роботи для 36-ти населених пунктів Львівщини. Також фахівцями землевпорядної служби розроблено технічні документації для ще 46-ти населених пунктів, що очікують затвердження на сесіях місцевих рад.

Нагадаємо, що минулого року на Львівщині було завершено нормативну грошову оцінку земель всіх, 1928-ми, населених пунктів області. Цього року землевпорядниками організовано та завершено роботи з коригування (оновлення) нормативної грошової оцінки земель 642 населених пунктів. Ці роботи здійснюються за підтримки Львівської облдержадміністрації, Львівської облради, взаємодії територіальних підрозділів Держземагентства з місцевими радами в частині розробки, погодження сесіями технічної документації та прийняття радами відповідних рішень, виділення коштів.

Також ці роботи, та роботи з інвентаризації земель, розробки Схем землеустрою та техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель здійснюються у рамках розробленої землевпорядниками «Програми розвитку земельних відносин у Львівській області на 2011-2015 роки».

Нормативна грошова оцінка земель є базою для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються в оренду.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ