До Всесвітнього дня дитини у Львові відбувся конкурс малюнків «Світ очима дітей»

До Всесвітнього дня дитини у Львові відбувся конкурс малюнків «Світ очима дітей»

22.11.13 15:11 0 815
19 листопада, напередодні Всесвітнього дня дитини, а також в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» відбувся підсумковий (очний) етап конкурсу малюнків «Світ очима дітей». Його учасниками стали вихованці гуртків КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ», які працюють на базі центру, санаторної школи-інтернат № 1, Притулку для дітей служби у справах дітей, навчальних закладів міста Львова та області.

Конкурс проводився у двох вікових категоріях: серед учнів віком від 7 до 10 років, а також віком від 11 до 14 років. У роботах учасники відтворили найприємніші миті свого дитинства, ставлення до навколишнього середовища, своє бачення прав і обов’язків.

Варто відзначити, що члени журі конкурсу відмітили високу художню виразність, різноплановість та оригінальність робіт. Авторів кращих мистецьких творів було нагороджено грамотами Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, а також подарунковою літературою. Загалом, свято пройшло цікаво та завершилось позитивними емоціями.

Довідка:

20 листопада вважається Всесвітнім днем дитини. Офіційно це свято виникло в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.

Всесвітній день дитини також відзначається в день, коли Організація Об’єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ