Начальник Дрогобицького ВДСО Микола Дубіль: "Надійний варіант - охоронна сигналізація"

Начальник Дрогобицького ВДСО Микола Дубіль: "Надійний варіант - охоронна сигналізація"

22.11.13 17:01 0 958
Дрогобицьке відділення Державної служби охорони очолює капітан міліції Микола Дубіль, який свого часу охороняв банки та працював у групі затримання.

На сьогоднішній день під керівництвом офіцера – 66 співробітників, 25 з-поміж них атестовані, слідкують за майновим багатством на 512 об’єктах, забезпечують спокій 35 фізичних осіб, докладають максимум зусиль, аби зберегти нажите добро 368 власників квартир. Своєю працею вони й завоювали беззаперечний авторитет у тих, хто довірився їм. Красномовний факт. Дійшло навіть до того, що окремі громадяни, на тривалий час відлучаючись з міста, вручають ключі не родичам чи сусідам, а державним охоронникам, бо добре розуміють: ніхто на їхнє майно не посягне. До того ж кожен співробітник ДСО за сумлінність, окрім заробітної платні, регулярно отримує ще й премії та інші заохочення.

Однак радимо краянам, особливо заможним, – зазначив Микола Дубіль, – серйозніше ставитися до збереження нажитого. У квартирах бажано поставити подвійні вхідні двері. Знаю, що для «домушників» і це не стане перешкодою, та все ж таки для проникнення доведеться затратити більше часу. А відтак, можливо, потраплять під погляд сусідів. Наші працівники прибудуть за викликом через 4–5 хвилин. Але є й надійніший варіант – оснастити свою домівку охоронною сигналізацією.

Зауважимо, що плата за послуги співробітників ДСО доволі помірна. Послуги ж приватних фірм значно дорожчі. До речі, конкурентів у державних охоронців останніми роками значно побільшало. Незважаючи на це, 90 відсотків замовників користуються саме їхніми послугами. І не дивно, адже в охоронну службу потрапляють люди не випадкові, а перевірені, порядні і морально стійкі. Постійним є процес підвищення кваліфікації – кожний періодично проходить навчання у спеціальних школах, котрі функціонують у Рівному та Івано-Франківську.

З-поміж об’єктів, що перебувають під охороною ДСО, найбільш відповідальний – магістральний нафтопровід. Охочих поживитися безкоштовно «чорним золотом», на жаль, досі не бракує. Та на перешкоді їм стають досвідчені співробітники, зокрема Руслан Долик і Василь Чайківський. Обидва знають усі, так би мовити, повороти і зигзаги труби, тому що прослужили на ввірених ділянках два десятки літ. Тепер вони охоче передають свій багатий досвід молодим міліціонерам.

Звісно, навіть у разі найсумліннішого виконання своїх обов’язків, зберегти народне добро без сучасної техніки було б вельми складно, оскільки крадії також підвищують свою «кваліфікацію», а ДСО володіє такою.

«Міліцейський кур’єр», Львів
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ТНТУ ім. ...
Наступна новина: 120 буковинських дільничних ...

КОМЕНТАРІ